Har ett "förnyat" fokus i år.

Att Blizzard skippar Gamescom får det inte att skälva på samma sätt som att Sony hoppar över E3, men Blizzard vill ändå förklara varför de inte kommer till Köln i augusti. Dessutom har man nyss redogjort för Blizzcon-planerna, så nog har speljätten ändå en scen under hösten.

För Blizzard handlar detta om att "bibehålla ett fokus på utvecklande", som enligt dem är ett "förnyat" fokus man beslutat att hålla i år. Förutom att stötta upp Overwatch, WoW och sina andra kolosser vet vi att Blizzard har Warcraft 3-remaster i pipen, liksom "flertalet Diablo-projekt". Inget av detta får vi dock se under Gamescom. Det berättar Blizzard i ett kort pressmeddelande.

As part of a renewed effort this year to maintain our focus on development, for our current games and our future projects, we won’t have a booth at gamescom 2019. The show is an important one for the European and global gaming community, and we’re going to miss meeting players in Cologne this year.

Uppdateringar på både rådande och framtida Blizzard-spel ska vi få "när tiden är inne". Det är inte otänkbart att den åtminstone är det för något av framtidsspelen under Blizzcon i november.

Skicka en rättelse
Tänker precis samma sak. Känns snarare som att dom inte har något vettigt att visa up, och efter shitstormen när diablo mobile avtäcktes så pallar dom inte mer negativ PR. Då ”löser” man det hela med att hitta på en story om att ”vi vill fokusera på utv... 04/05 Deras PR-maskineri har mycket kvar att lära, och jag hoppas att detta steg är ett resultat av just detta. Fullständigt PR-haveri på senaste BlizzCon, ofattbart hur personer som ska anse sig ha bra koll på vad spelare tycker och tänker tar ett så huvudlö... 03/05 https://images-cdn.9gag.com/photo/a0QXrqQ_460s.jpg 03/05 Håller inte med alls :) 03/05 D4 utvecklat av nuvarande Blizzard är inget jag vill veta av, tyvärr. Kan bara bli kass. 03/05 Hen pratar nog troligen om spelkvalite, inte den ekonomiska biten. 03/05 Mm dom hade bara en vinst på 447 miljoner dollar under Q1 i år... Så dom får kämpa hårt för att integå i konkurs strax.. 03/05 Haha men va? Jag gissar att utvecklingsavdelningen på blizzard är 4 pers då, och de har inte råd att avvara dem stackarna. Inte helger har de heller, då de nu "fokuserar". Det finns liksom inte en chans att ett sådant event skulle kunna påverka deras... 02/05 Ja Blizzard har blivit ett sorgligt företag tyvärr. Man saknar tiden då dom skapade spel med hjärtat. Jag håller självfallet tummarna att dom vänder deras negativa trend, men det är föga troligt. Vi får väl se om årets Blizzcon floppar lika hårt som för... 02/05 Jag känner doften av BS. Dom har uppenbarligen inget att visa upp, förutom Diablo Immortal. Sen sparar dom nog det lilla dom har inför Blizzcon, som har börjat förlora sin mening. Inget bra tecken när ett spelföretag bestämmer sig att dra sig från evene... 02/05