Både teamen och motivationen har vuxit.

Blizzard har av ett par saker att döma kämpat i bister motvind på sistone. Mobila Diablo fick såväl facklor som högafflar att höjas, och när Activision genomförde massuppsägningar drabbades Blizzard i synnherhet. Igår rapporterade vi om att Blizzard skippar Gamescom för att lägga kraften på spelutveckling, något Blizzard-bossen J. Allen Brack nu understryker. Han konstaterar överraskande nog att själva utvecklarteamen har fått mer folk snarare än färre.

I avstämningen med investerare efter första kvartalet (via Wccftech) säger Brack att teamen är "mycket motiverade" och att de har "mycket att bevisa", inte minst för sig själva. Han nämner nytt innehåll till World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone, och ett par "mobila initiativ", men inget om Diablo. Däremot säger Brack att det är viktigt att utvecklarna får utrymme att glänsa.

...impatient to get all those content in front of the community and it’s a reason that we have significantly increased our developer headcount as we talked about last quarter. The teams are highly motivated. We feel we’ve got a lot to prove, both to our players and to ourselves.

Skicka en rättelse
Vilka är dessa unika idéer/spelstilar/liknande som blizzard kopierat menar du? 06/05 Blizzard väntar på nästa hit att kopiera. 05/05 PSO?? Du menar väl Grim Dawn? :P On topic - mitt förtroende för Blizzard är definitivt inte lika högt som det en gång var, men av någon anledning följer jag dem fortfarande, och hoppas fortfarande att de kommer överraska mig med sina framtida spel, t... 05/05 tyvärr så är det inte Original Blizzard :( 04/05 Sista riktigt bra jag tyckte blizzard gjorde va Wings of liberty enligt mig. Verkligen ett spel man kände att någon hade lagt ner sin själ för att göra. Tyvärr är det Activision som förstör allt. I mina ögon är Activision de sämsta publishern just nu.... 04/05 Starcraft är klart, Warcraft 3 är på gång, Diablo 2 kommer oundvikligen komma så småningom. Sedan är det slut på klassiker att remastra, då kommer det bara fortsätta komma Kalle Anka-spel precis som det gjort de senaste 10 åren. Jag kommer givetvis ändå... 04/05 Problemet är ganska mycket med hur man har hanterat backlash. Man hade hypat upp Diablo vilket gjorde att fansen trodde att man skulle visa upp ett nytt Diablospel under förra Blizzcon. Sen när det visade sig vara ett mobilspel och det var det enda man... 04/05 Väntar fortfarande på Starcraft: Ghost, jag vet hur det är att vänta på spel, spel som Prey och Duke Nukem Forever minns jag fortfarande hur länge jag väntade på. Kan hålla med om att det inte släppt något dåligt spel i mitt tycke är de inte i samma kla... 04/05 Som flera är inne på är det väl egentligen inte så mycket fel på det de har ute på marknaden nu (nåja!). Wow, Diablo, SC2, OW - för mig är det inget snack om att de är ledande spel i sina kategorier. Men, va fan... släpp något nytt! Fattar att det är... 04/05 Activision/Blizzard är ett företag som har lönsamhetspress på sig. Det ter sig naturligt att dom måste/tvingas blidka investerarna och detta betyder att man inriktar sig på det som är mest lönsamt. Trist men vad skulle vara alternativet, fusion med EA?... 04/05