David Eddings lämnar över rollen (nej, inte den David Eddings).

Man antingen älskar eller hatar honom, men den ivrigt tjattrande roboten Claptrap är synonym med Borderlands sedan länge. Tidigare var det David Eddings – före detta vice marknadsföringschef för Gearbox Software – som lånade ut rösten till den (ö)kända krabaten, men i och med Borderlands 3 är det slut på det.

Via Twitter meddelar Eddings att han inte kommer gestalta karaktären eftersom han ville ha betalt den här gången, och vad han krävde hade man tydligen inte råd med. Vid de tidigare spelen var han som sagt anställd av Gearbox, varför han ställde upp på att göra röstskådespeleriet mer eller mindre gratis (givetvis utöver sin ordinarie lön). Eddings arbetar numer på underhållningsföretaget Rooster Teeth som chef för spelpublicering.

I klippet ovan (4:24) är det istället Jim Foronda vi hör, och i ärlighetens namn är det faktiskt ganska likt när alla rösteffekter är pålagda. Foronda har en diger meritlista som inkluderar en rad olika animé-serier och spel.

Skicka en rättelse
Tänkte detsamma angående voice modulatorn. Vore väl inga problem egentligen rent lore-mässigt att byta röst på honom, haha. Om det är någon som bör kunna byta röst så vore det nog ändå fullt mekaniska karaktärer. 05/05 Håller med men som du själv sa så är det ju så det är. Den som jag tyckte var väldigt tråkig, trots att jag inte har spelat det allt för mycket, är klart att Nathan Fillion i Destiny försvann. Han var grym och ersättaren nådde inte riktigt samma nivå,... 05/05 Jag tycker att det är tråkigt när de byter röstskådisar mellan olika spel i samma serie, men det är ju tyvärr verkligheten vi lever i. Sådant här kommer alltid att hända lite då och då. Personligen tänker jag låtsas att Claptrap har fipplat lite med sin... 05/05 Jag märkte direkt att claptrap lät annorlunda i gameplay videon men trodde de bara mixtrat med ljudeffekterna på hans röst. 04/05 Förstår din situation, jag skulle inte heller vilja ge bort min likeness sådär, men jag gissar på att du säkert många gånger gått lite utanför din roll ibland. Kom ihåg att Eddings fick göra voice-acting på en vice-president lön. 04/05 Märker knappt någon skillnad på "nya" och "gamla" claptrap tbh, fast jag har åtskilliga hundratals timmar i BL1 och BL2. Lite mörkare i rösten möjligtvis? Knappast något jag ens kommer att tänka på när jag väl spelar spelet :p 04/05 Fast är man anställd för en sak vill man gärna få något extra om man ska göra något helt annat. Mitt förra jobb ville ha mitt ansikte på deras affischer som dom skulle ha utanför butik och inne. Jag vill inte vara med för jag skulle inte få betalt och... 04/05 Pitchford anser nog att det inte gör nån större skillnad för spelet... Precis som med Troy Baker. Huvudsaken är att pengarna rullar in vid release sen. 04/05 Hörde tyvärr direkt att det inte var Claptrap. Men efter några gånger vänjer man nog sig :) 04/05 Jag reagerade på att claptrap inte lät som vanligt. Antar att jag har lite för många timmar i Borderlands-spelen :) 04/05