Och fler säkerhetsåtgärder är på gång.

Respawn Entertainment har delat med sig av lite intressant information om de åtgärder man tagit mot fuskare i Apex Legends. På Reddit meddelar verkställande producent Drew McCoy att man bland annat jobbat tillsammans med experter från EA för att motverka personer som inte kan spela rent. Utöver redan implementerade åtgärder har man även andra lösningar på gång, vilka man av förklarliga skäl inte vill tala om eftersom man inte vill ge fusktillverkare chansen att redan nu försöka kringgå dem.

För ett tag sedan lade man till en mycket efterlängtad rapporteringsfunktion så att spelare kan anmäla misstänkta fuskare, vilket McCoy säger har varit till stor hjälp för att upptäcka nya fusk. Till dags dato har totalt 770,000 spelare blivit avstängda, såväl som 4,000 spammande säljare av fusk. Man har dessutom blockerat skapandet av 300,000 nya konton. Det totala antalet matcher som drabbas av fuskare ska ha mer än halverats under den senaste månaden tack vare dessa ansträngningar.

Har du själv stött på några uppenbara fuskare i Apex Legends?

Skicka en rättelse
Att köpa en ny burk, skapa ny epost & Tagg till origin är inget problem då spelet är gratis. Men HWID banning är det mest effektiva, och att köpa en ny dator eller moderkort blir ju löjligt dyrt för fuskare. Utgår faktiskt att det redan är en av metoder... 08/05 Att tro att man kommer få bort fuskare med streamade spel är både fel och naivt. Fuskare kommer alltid att finnas, även om man inte kommer åt kodbasen. Du kan använda dig av overlay program som analyserar skärmen hjälper dig att sikta och så vidare. Fus... 06/05 Intressant aspekt av streaming som jag inte tänkt på. Sen kommer säkert somliga se det som något negativt iom att du då kanske inte heller kommer ha samma möjligheter att ställa in saker och ting. Hade själv stört mig på det som fasen för en 15 år sedan... 05/05 Kommer inte stoppa de som har kunskap, bara de som inte vet hur man gör för att komma runt detta. 05/05 De mer ambitiösa fuskarna har tyvärr inga problem med att komma runt HWID-bans heller. 05/05 Därför lira jag mer online på Ps4 än PC. Är så otroligt mycket folk som fuskar på PC. 05/05 Det finns redan HWID banning på Apex, men det är inte svårta att mask dit ID på din dator. Samma gäller det med region lås, du kör VPN så var det fixat. Det finns inge "silver bullet" så fixar allt men gör det svårar för spelar som itne lägga in tiden... 05/05 Börja bli trött på allt fuskande som finns i onlinespelen . Få snart börja byta hobby... 05/05 I och med streamade spel i framtiden så kommer fuskande vara ett minne blott, problemet är att folk kommer åt kodbasen då den finns lokalt på din daror, i och med den "nya" streaming-technologin så finns kodbasen i ett cloud nära dig. Men innan det blir... 05/05 Om 1% är fuskare och 99% är inte. Hur skulle respawn tjäna mer pengar på 1% som "köper" ett gratis spel jämfört med dom andra 99%. 05/05