Skaparen visar upp tidiga designsketcher från det aggrokulturella tower defence-spelet.

Popcap, tillsammans med liknande företag såsom Rovio, exploderade i slutet av 00-talet med sina enkla men väldesignade pusselspel som visade sig passa perfekt på de allt större mobilskärmarna. Plants vs Zombies, som nu fyller tio år, var en av titlarna som gjorde succé och som förmodligen var en bidragande orsak till att EA öppnade plånboken på vid gavel ett par år senare och köpte Popcap.

I en serie tweets visar skaparen George Fan upp tidiga sketcher från spelet och avslöjar bland annat att det var först med en zombie-teckning som spelets tema föddes. Egentligen skulle utomjordingarna från spelet Insaniquarium stå för motståndet. Vi får också veta att man först tänkte göra ett traditionellt tower defence-spel där man leder fienderna genom slingrande gångar men att idén till de fem längorna i trädgården slog rot.

George Fan blev senare sparkad från Popcap men släppte i början av förra året en ny titel på Steam, ett spel där en bläckfisk ersätter sina avskurna armar med alla möjliga djur och tillbehör för att kort sagt "destroy the world".

Skicka en rättelse