Tillbringa en halvtimme med spelvärldens mesta hype-farbror.

Peter Molyneux är ökänd för hur han hypar sina spel till stjärnorna, för att i vissa fall inte ens nå till trädtopparna. Men framför allt är han världskänd för en drygt trettio år lång karriär på Bullfrog och Lionhead Studios med legendariska titlar som: Populous, Syndicate, Theme Park, Magic Carpet, Dungeon Keeper, Black & White, Fable, The Movies med mera.

Forne Eurogamer-profilen Chris Bratt har via sitt initiativ People Make Games samlat ihop hela spelskatten för att slutligen bjuda in Molyneux i egen hög person för att gräva i den. Resultatet är 35 minuters vandring nedför minnenas allé med såväl toppar som dalar i en rik karriär.

Skicka en rättelse
Även om många spel inte levde upp till hypen Peter själv skapat så kan inget ta ifrån honom att han gjorde många bra spel. =) 07/05 Ja. En dal skulle ju kunna vara hur denne man beskrev Xbox 360s Kinect. Ytterst få personligheter kan på ett sådant övertygande och inlevande sätt framföra en proklamering. Går att skåda i Crowbcats YT-video om Kinect för övrigt. 07/05 Det är ju så: många som med passion hatar Peter Molyneux sitter och spelar spel som antagligen inte hade existerat om det inte vore så att personerna som gjorde dessa spel fick inspirationen att börja göra spel genom att de spelade gamla molynex-spel. 07/05 Varför döma mannen pga ett spel? Tycker man ska se hela spektrat över vad Peter bidragit med, spelhistoriskt sett, och sedan döma honom. Går inte att förneka att han står bakom många bra spel genom åren som gått. :) 07/05 Ganska ung? Syndicate, Populus, Black and White mfl är sjukt bra spel. 07/05 Hade skoj med Godus. Men känner mig lurad. 07/05 Första Fable blev kanske inte alls spelet många förväntade sig, men det blev en oerhört mysig saga som jag håller lika högt som mästerverken Ocarina of time, Metal Gear Solid och Shenmue. Det är en del av min uppväxt, spelhistoria och ett oerhört kärt... 07/05 Pete M är en man med visioner och passion. Jag tror aldrig han medvetet ljugit eller velat föra folk bakom ljuset, däremot så lyckades han inte alltid införliva alla visioner han hade även om han ville. Det må vara en flaw, men så är der ofta när det... 07/05 Håller med. Få spel jag spelat lika mycket som gamla bullfrogs och Black & White är fortfarande ett av de bästa spelen som gjorts. Älskar Fable serien oxå. Pete M for president 07/05 Man kan tycka vad man vill om Peter M men att han inte bidragit något till industrin visar på ren och skär okunskap. Många har till och med tackat honom för att de fått ett jobb inom industrin, han må ha visioner som sällan går att genomföra med beror... 06/05