Gearbox-chefen Randy Pitchford anklagas för att ha misshandlat en tidigare kollega.

Anklagelsen kommer från David Eddings, röstskådisen för Claptrap i de hittills släppta Borderlands-spelen och tidigare vice marknadsföringschef hos Gearbox. Han uppger på Twitter att Pitchford attackerade honom fysiskt i lobbyn till ett hotell under GDC-mässan 2017.

Anklagelsen börjar som ett svar på en tweet av Pitchford häromdagen. Pitchford skrev då att Eddings fick bra betalt under sin tid som anställd, och att han erbjöds generös ekonomisk ersättning för att göra rollen igen efter att han slutat hos Gearbox. Detta ska han ha tackat nej till.

Men enligt Eddings var det snarare så att Gearbox inte betalat honom utlovad ersättning för tidigare jobb. När han ombads göra Claptrap igen i Borderlands 3 beslutade han att göra det gratis, på villkor att han fick tidigare outbetalda royalties och en ursäkt från Pitchford för den påstådda misshandeln. Han avrundar tweet-serien med antydningar om att Pitchford i smyg ska ha tagit 12 miljoner dollar från Gearbox.

Randy Pitchford har såvitt känt ännu inte kommenterat Eddings anklagelser. Han brukar dock inte vara främmande för att göra sin åsikt hörd, så håll ett öga på hans Twitter och se vad som händer när solen går upp där borta i Texas.