Grova anklagelser om misshandel och obetalda royalties.

Gearbox-chefen Randy Pitchford anklagas för att ha misshandlat en tidigare kollega.

Anklagelsen kommer från David Eddings, röstskådisen för Claptrap i de hittills släppta Borderlands-spelen och tidigare vice marknadsföringschef hos Gearbox. Han uppger på Twitter att Pitchford attackerade honom fysiskt i lobbyn till ett hotell under GDC-mässan 2017.

Anklagelsen börjar som ett svar på en tweet av Pitchford häromdagen. Pitchford skrev då att Eddings fick bra betalt under sin tid som anställd, och att han erbjöds generös ekonomisk ersättning för att göra rollen igen efter att han slutat hos Gearbox. Detta ska han ha tackat nej till.

Men enligt Eddings var det snarare så att Gearbox inte betalat honom utlovad ersättning för tidigare jobb. När han ombads göra Claptrap igen i Borderlands 3 beslutade han att göra det gratis, på villkor att han fick tidigare outbetalda royalties och en ursäkt från Pitchford för den påstådda misshandeln. Han avrundar tweet-serien med antydningar om att Pitchford i smyg ska ha tagit 12 miljoner dollar från Gearbox.

Randy Pitchford har såvitt känt ännu inte kommenterat Eddings anklagelser. Han brukar dock inte vara främmande för att göra sin åsikt hörd, så håll ett öga på hans Twitter och se vad som händer när solen går upp där borta i Texas.

Skicka en rättelse
som gav den här personen (https://www.imdb.com/name/nm2036528/mediaviewer/rm3129637632?ref_=nm_ov_ph) stryk? 09/05 Så det var den här personenhttps://s2.n4g.com/news/1294951_0.jpg 09/05 Lol det var inte som att jag slutade min kommentar med "Fan vilket dåligt sätt dom försöker göra det på bara." eller nåt. 09/05 Du förstår väll att det är enbart en taktik att försöka sno marketshare och få lite extra goodwill? Dom vet att dom inte kan utmana Valve den vanliga vägen och försöker tvinga Valve att agera, till att tex sänka sin cut för att jämna spelplanen. Det kom... 08/05 Det är väl upp till utvecklarna, och iom att dom får mer pengar för varje köp som gjorts plus troligtvis en stor summa pengar för att gå till dom så tycker jag utvecklarna gör ett bra val. Gillar även att Epic tycker utvecklarna förtjänar mer pengar och... 08/05 Utvecklarna måste också tänka på konsumenten. De som går till Epic gör inte det. Dom tycker det är helt okay att konsumenten ska behöva dras med en sämre mjukvara. CDN är inte gratis, fri tillgång till att pusha uppdateringar när du vill, tillgång till... 08/05 Att Valve tar 30% innebär ju bara att mindre pengar går till spelutvecklare. Valve har ju knappast såna omkostnader att dom kan motivera 30%, speciellt nuförtiden. Och du säger ju själv att dom tar 30% för att dom kan vilket förhoppningsvis är en sak... 08/05 Kudos till dig Jag är dock inte så pepp att köra utan glidmedel 30% är en standard, det måste folk inse. Alla affärer på PC, förutom Epic och Discord. Alla Konsoller, även Nintendo. Dock på Nintendos sida nu så förekommer det andra kostnader som en utve... 07/05 Gearbox har varit ett skitföretag i många år, skulle inte bli förvånad om det är sant. 07/05 För helvete, lägg ner EPIC snacket i alla jävla trådar. Speciellt om man är så vilsen i sina argument som detta inlägg. 07/05