Niantic fortsätter att tjäna stora pengar på Pokemon Go.

I sommar fyller Pokemon Go tre år och medan den stora massan inte längre går in i lyktstolpar eller inkräktar på heliga områden fortsätter spelet att vara en kassako. Analysföretaget SensorTower rapporterar att spelet drog in dryg 622 miljoner kronor under april månad, vilket dessutom är en ökning på 15 procent i jämförelse med samma månad förra året. Tittar man på det första kvartalet är det en ökning på imponerande 33 procent.

Vidare skriver de att spelet hamnade på sjundeplats över apparna med högst omsättning under april och man tillskriver evenemanget "Eggstravaganza", vilket anordnats varje år sedan lanseringen, som den stora motorn bakom intäkterna.

Senare i år släpper Niantic nästa stora titel titel som grundar sig i kartinformation från Google (som tidigare ägde studion), det efterlängtade Harry Potter: Wizards Unite som vi hade möjlighet att testa i London tidigare i år.

Skicka en rättelse
Nej, du kan koppla ihop den med Google fittnes appen (eller iPhones motsvarighet) och sedan får du push notiser när det händer saker 08/05 Jag brydde mig inte heller om pokemon, men det var en roligare app än de andra fitness appar då jag är en gamer i grunden. Sen kom intresset för att klicka på saker då man ändå va ute o gick. Nu är jag fast och har inte längre någon lust att sitta framm... 07/05 Dom har faktiskt fixat det där, du kan ställa in om du vill att dina steg ska räknas även om appen inte är igång. När du sedan går in i appen så visar den hur många steg du tagit. Borde varit med från start. 07/05 Måste man fortfarande gå med mobilen i handen för att kläcka ägg? Om jag och brorsan var ute och gick så lade jag mobilen i fickan med skärmen utåt för att inte "klicka" på den. 07/05 Hur mycket av pengarna går till Nintendo tro? 07/05 sanslösa siffror... man ser vid dom så kallade hög lvl raidsen rätt blandat med folk som står, allt ifrån små knattar på 6 år med sina föräldrar och äldre tanter o gubbar runt 60års åldern är inte alls ovanligt att se :D så den som säger att detta spel... 07/05 Men det ser så otroligt tråkigt ut, kanske för att man aldrig har brytt sig om Pokemon. Men men, bra att några får lite fickpengar. 07/05 Har du en rootad Androidtelefon är det en bit av en kaka att "resa" världen runt i spelet utan att lämna sängen. :) 07/05 Hade vart bättre om man inte behövde gå ut. Lulz. 07/05 Bästa free-to-play spelet någonsin. 07/05