Gearbox om bekyllningen mot Randy Pitchford.

David Eddings, rösten bakom Claptrap i tidigare Borderlands, har uppgett att Gearbox-chefen Randy Pitchford överföll honom i en hotellobby under GDC-mässan för drygt två år sedan. Eddings anklagelser når oss i efterdyningarna av en tweet där Pitchford hävdade att Eddings erbjöds en "generös summa pengar" för att reprisera rollen som Claptrap.

Pitchford har ännu inte bemött anklagelserna, men Gearbox har gjort ett uttalande, via PC Gamer, där man säger att sådana här anklagelser "alltid tas på största allvar", men att man inte vill uttala sig ytterligare då detta är en "personlig angelägenhet". Gearbox sträcker också ut en hand:

We appreciate David’s contributions to the Borderlands franchise and have continued to assert we would welcome him back into the mix as the voice of Claptrap and other future opportunities.

Pitchford har ännu inte uttalat sig om misshandelsanklagelserna, men vi skulle inte förvånas om Gearbox-chefen gör det via Twitter. Han har på senare tid varit i ett smutsigt bråk med en före detta Gearbox-advokat, samt i en ord mot ord-historia med röstskådisen Troy Baker.

Skicka en rättelse