Spelprenumerationstjänsten EA Access är på väg till Playstation 4, ett par år efter att tjänsten landade till Xbox One och pc. I juli blir det möjligt också för Sony-konsolister att prenumerera på tjänsten som ger tillgång till ett antal EA-spel. Priset är 4 euro i månaden eller 25 euro för ett år.

Xbox-versionen ger prenumeranterna tillgång till ett 50-tal gamla och rätt nya EA-spel. Företagets senaste storspel – Battlefield 5, Anthem, Fifa 19 – har speltiden begränsad till tio timmar vardera, vill man spela mer får man köpa spelet (rabatterat). Plåstret på såren är (eller snarare var) tillgång till dessa ett par dagar innan releasen.

Med Origin Access kan man välja mellan standard- och premium-versioner av tjänsten, där den senare kostar mer (149 kr/månad, 999 kr/år) och ger tillgång även till de senaste storspelen. Premium finns inte till konsolversionerna.

EA har inte sagt vilka eller hur många spel som ingår i PS4-versionen. Vi har frågat dem och väntar på svar – nyheten uppdateras då. Men frågan är om det blir färre spel än till Xbox One: den är ju bakåtkompatibel med ett stort antal Xbox 360-spel, vilket gör exempelvis Battlefield: Bad Company 2 tillgängligt. Något liknande har inte PS4:an.