Vad krävs egentligen av ett sådant spel?

Det har släppts ganska många spel baserade på mastodontserien Game of Thrones (wiki-summering), som i sin tur bygger på R.R. Martins A Song of Ice and Fire-romaner.

Men har det släppts många bra Game of Thrones-spel? Nja...? Ännu har inget spel erövrat de högsta betygen och spelarnas unisona kärlek. Vad krävs för att skapa våra drömmars Game of Thrones-spel? Personligen känner jag att en förutsättning är en studio av CD Projekt-klass. The Witcher 3 är på en del plan spelens Game of Thrones. Det duger inte med vilket team som helst.

Det The Witcher 3 inte har är de olika perspektiven. Oavsett om du läser fantasyromanerna eller ser HBO-serien finns en rad starka personer som kämpar för både sina liv och om järntronen. Telltale hade i sitt äventyr olika huvudpersoner, och i sina bästa stunder kom dramat oväntat nära tv-seriens raffel. I den bästa av världar skulle jag gärna ha ett robust strategisystem inbakat i rollspelsupplevelsen – för mitt Game of Thrones skulle förstås vara ett skitigt fantasyrollspel.

Hur skulle dina drömmars Game of Thrones-spel se ut? Dröm fritt. Dröm stort.

Här följer trailers från i tur och ordning Telltales Game of Thrones, mobilspelet Game of Thrones: Conquest, Spiders Game of Thrones-rollspel och strategispelet A Game of Thrones: Genesis.

Skicka en rättelse
Ibland måste man våga beröra även sådant som är svårt eller direkt motbjudande om man vill att berättelsen i övrigt ska ha någon som helst trovärdighet, för det är så verkligheten ser ut. Att inte göra det vore att låtsas som att det inte existerar, och... 13/05 Det kan det väl vara ändå utan det där sjuka,... Jag tycker inte sånt behöver vara med i ett spel,. Vad kommer härnäst isf, pedofili?!! Jag menar vart går gränsen.. 13/05 Jag tittar inte på GoT specifikt för incest, lika litet som jag tittar på fotboll specifikt för offsideregeln. Vem gör väl det? Men det är en liten del av R.R. Martins värld - och jag vill inte se den bortskalad bara för att någon räddhågsen executive... 13/05 Det är väl inte därför du tittar på got..???,..seriöst!!! 12/05 Ett FPS från Tyrions perspektiv, där man bara ser skrevet på alla andra karaktärer. Men om jag ska vara lite mer seriös så lutar jag åt en mix mellan Witcher och KCD, alternativt ett strategispel där man är vanlig soldat som stiger i graderna och succes... 09/05 De förvirrar sig en hel del under och efter Napoleon-krigen med termerna. Samma problematik som finns i Sverige, för övrigt. Till namnet kallar de sig dragoner men till truppslaget är det kavalleri. Likt Norrlands dragonregemente K 4 som stammar ur förb... 09/05 Ja där har du kanske rätt. Tycker fortfarande att det var helt fel beslut baserat på undläge. Nej dragoner kunde även användas som lätt kav. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Dragon_(soldat) Jag var nämligen själv dragon 06-07 09/05 Ett mmorpg som utspelar sig under något av krigen skulle jag inte tacka nej till. 09/05 Dragoner är uppsuttet infanteri. Strider de till häst gör de det på enskilt initiativ men aldrig organiserat inom sitt truppslag. Det är likadant i det moderna försvaret idag där dragonförbanden i första hand är snabbförflyttat infanteri. Den stora grej... 09/05 Dragoner kunde strida till häst också. Husarer var medeltunga och helt rätt. Ja jag menade självklart 15-1700 tal. Innan det var ju kavalleriet inte lika utvecklat som du skriver. De gjorde helt fel baserat på undläget de hade om fienden. De hade haft... 09/05