Efter två Star Wars: Battlefront som inte infriade förväntingarna är det i höst äntligen – äntligen! – dags för ett singleplayer-spel i Star Wars-världen. Och förhoppningarna skruvas upp av att det kodas av notoriskt stabila Respawn och att den välbeprövade Unreal Engine-motorn driver det hela. Det låter onekligen som rätt ingredienser för att EA ska hitta rätt.

Själva har man dock lägre försäljningsmässiga förväntningar på detta än föregångarna. Star Wars: Battlefront 2 nådde inte säljmålet, men såldes ändå i minst 9 miljoner exemplar. När EA-chefen Blake Jourgensen häromdagen talade ekonomi sa han att man räknar med att sälja 6-8 miljoner Star Wars Jedi, skriver Gamespot. En på intet sätt låg siffra, men visst känns det väl ändå aningen lågt med tanke på varumärket och förutsättningarna?

Star Wars Jedi: Fallen Order släpps till pc, PS4 och Xbox One den 15 november. Gameplay kommer visas under EA:s alternativ till E3-presskonferens, kallat EA Play. Går av stapeln i Los Angeles ungefär 7-9 juni.