Två timmar om hur serien gick från testosteronstinn actionfest till våldsam pappaångest.

Cory Barlog, affischnamnet för det senaste God of War, avslöjade redan för några veckor sedan att en dokumentär om utvecklingen av spelet skulle släppas med det träffsäkra namnet Raising Kratos. Med halvguden passande nog i en bärsele på bröstet. Nu är den välproducerade dokumentären släppt men det är inget du drar av på en fikarast - den är närmare två timmar lång.

Den följer den fem år långa utvecklingen och Barlog står såklart i fokus men många andra får också komma till tals, däribland Stig Asmussen som stod vid rodret vid föregångarna och numera leder Jedi: Fallen Order-projektet. Räkna med mycket känslor och utsnitt med mycket skärpedjup.

Tack till Arzei för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Självklart händer oförutsedda saker, men den enda åtgärden kan ju omöjligt vara mer arbete på kortare tid? Flytta deadline, mer resurser, ta bort saker från projektet som gör det möjligt att nå den ursprungliga deadlinen. Tyvärr vill ofta de som leder... 11/05 Att jobba väldigt mycket under en kort tid är inget ovanligt och är något man får räkna med i alla större projekt. Det är ju dock inget som gör det okej, men tror det är lite fel att skylla allt det på dålig projektledning, ibland händer grejjer som ing... 11/05 Blev lite tårögd i slutet :'( När han kikade på alla reviews i slutet 10/05 Ja då är det riktigt illa om till och med stakeholders har det tufft. Synd bara att det alltid är så här, nån gång borde de som driver projekt lära sig. 10/05 Till och med ledningen var på väg att bryta ihop i dokumentären, och då fick vi knappt se något av de anställda. 10/05 Minst två spel till i denna mytologin annars blir jag ledsen. Finns mycket kvar att hämta i den berättelsen tror jag och helt säker på att vi får en uppföljare åtminstone men jag hoppas på en trilogi. 10/05 Håller med om att det skulle vara DLC som knyter an där detta spelet inte riktigt knöt ihop alla trådar. Nästa spel får gärna gå i samma anda, men vill gärna att det utspelas i en annan sorts värld/mytologi i en uppföljare, och med ny spelmekanik osv.... 10/05 Crunch är ett symptom på dålig projektledning/planering som tyvärr drabbar de som har kompetensen att slutföra projektet. 10/05 tror man måste för att hålla flowet! 10/05 Stört att crunch fortfarande är en grej 10/05