Epic tar ännu en storspelstrofé.

Ubisoft kommer inte sälja Ghost Recon Breakpoint hos Steam, åtminstone inte när spelet släpps i höst. För att köpa pc-versionen digitalt får du vända dig till antingen företagets egna butik Uplay eller till Epic Games Store. Det klargör Ubisoft för Pcgamesn.

Tidigare i år har man kört samma strategi för The Division 2 och Anno 1800, och dagens besked kan ses som en fingervisning om hur det blir med framtida Ubisoft-titlar, exempelvis Skull and Bones och The Settlers.

Breakpoint släpps till pc, PS4 och Xbox One den 5 oktober. Första trailern och gameplay-filmen fick vi vid avtäckandet i går kväll – du ser dem här.

Skicka en rättelse
Alltså om spelet går att starta så bryr jag mig ungefär 0% om var jag köper det, så länge det är legit och inte någon stulen kod som utvecklarna inte får någonting för. 14/05 That sucks cuz it looks good. 13/05 Kan inte svara för ovan talare men jag själv är helt beroende av in-home streaming eftersom den maxade burken står i arbetsrummet medan jag oftast spelar nedsjunken i soffan i vardagsrummet. Cloud-saves, svårt att vara utan. När jag reser blir det bärba... 13/05 Självklart lönar det sig för Ubisoft. Detta sa de redan vid beslutet att dra över The Division 2 till Epic. Förhandsbokningar och försäljningar på uPlay ökade stort eftersom folk inte kunde köpa spelet via Steam. Dessutom slipper de att dela med sig av... 12/05 Jag använder speltjänsten (som inkluderar en bra refund policy som jag utnyttjat vid tillfällen), communities, moddar, recensioner och curators. Bara för att nämna några få. 12/05 Om det inte är väsentlig prisskillnad så finns det ingen anledning till att inte köpa via uPlay. 12/05 Detta har aktörerna uppenbarligen missat helt. Sjukt att de inte anlitar professionella ekonomer som räknar ut sånt där innan de bestämmer sig för att ta såna beslut!! 12/05 Vad erbjuder Steam som du verkligen använder? För mig är det bara listan med spel, allt annat är onödigt trams. Det gäller alla launchers, jag är inte intresserad av communitys och annan dynga, önskar man kunde klicka bort sånt vid installationen av lau... 11/05 Tråkigt att det inte släpps på Steam. Hade betalat mer för det. Blir inget köp nu. 11/05 Nej jag missade inte det.... Men pengar styr i vilket fall. Tror som jag sa att Ubisoft räknat på detta och kommit fram till att detta lönar sig. Annars hade dom inte gjort detta. 11/05