Delas in i flera olika delar.

I natt fick se första Final Fantasy VII: Remake-trailern på flera långa år och vi ska få ännu mycket mer på E3, och i så håller Square Enix sitt löfte om flera demonstrationer under 2019.

I en japansk pressrelease (via Wccftech) visar det sig att man håller ännu ett löfte. 2015 bekräftade Square Enix att remaken kommer att delas in i flera delar, då detta låter dem "expandera originalberättelsen och förvandla den till en episk upplevelse för både nya och gamla fans".

Det återstår att se hur den japanska sagofabriken tacklar episodformatet, då vi ännu inte vet hur många, hur långa eller när de är tänkta att släppas. Får vi kanske en Final Fantasy VII-trilogi? (Snarare än tre cd-skivor, som var melodin för drygt tjugo år sedan?) Till PS4? PS5? Crossgen? Vi får vänta och se, och förhoppningsvis klarnar detta mer lagom till E3 nästa månad.

Skicka en rättelse
Jag har inget emot uppdelningen, men de kanske inte ska göra en Starcraft 2 där det tog 2-3 år för att varje ny campaign-del skulle komma. Det jag mest är nyfiken på var dessa uppdelningen är. Om det skulle vara samma uppdelning som skivorna är så skull... 13/05 Fan vad skumt. Aldrig hört talas om en remake/remaster som delas upp. 12/05 Jag anar ett nytt mass effect Andromeda i ff7 stuk. Kommer säkert att sälja men inte kännas sådär unikt som ff7 kändes när det kom. 12/05 @breahl: hehe ja det lär det göra. FF7 när det begav sig var ett helt fantastiskt rollspel och jag är en av de som gärna hade sett en remake av spelet men nu så känner jag mig inte lika sugen längre. Skulle inte bli förvånad om de skrotar det helt fanta... 12/05 Ingen har nämmt det,så jag gör det. De hsr ju redan gjort detta en gång. Final Fantasy XIII, XIII 2 och Lightning Returns. Aldrig spelat,men kollade releasedatum. Tog ganska precis två år mellan varje release. Antar der blir något liknande nu. Jag HOPPA... 12/05 Gillar man klassisk Final Fantasy så är det fantastiskt . De tog typ allt bra med FF 4-6 och moderniserad lite. 12/05 Då får man helt enkelt bara hoppas att de säljer tillräckligt etc, eller helt enkelt känner för att släppa alla delar. Vi vet ju hur det brukar gå när det ska lanseras saker i episoder... host host.. episod 3. 11/05 Nian är riktigt bra. Har det på vår Playstation 3. 11/05 Har aldrig spelat FF IX. Hört att det ska vara bra. Värt att köra på switchen? Finns ju några ff att välja på nu tydligen 😊. 11/05 Fattar inte att folk orkar vänta på FF spel. Dom är ju experter på att ta jätte lång tid på sig och sen blir inget som FF VI till X endå. Jag efterlyser ett FFIX spel med glimten i ögat och massa färgglada karaktärer. 11/05