Habilt snitt, men kanske inte vad många hoppades på.

Rage 2 släpps om ungefär nio timmar men de första recensionerna är redan här. Jättearga? Jätteglada? Nja, någonstans mittemellan vill vi påstå. Snittet hos Opencritic landar just nu på 72. Det är ingen katastrof men faktiskt betydligt lägre än Metacritic-snittet för original-Rage, som landade på 79–80 beroende på format. Konsensus för Rage 2 tycks vara att Ids shooter-del är rasande (!) bra, medan Avalanches värld och kampanjen som helhet lämnar en del att önska.

Gamespot ger Rage 2 6 av 10 ("Spelvärlden slösar bort sin potential"), IGN höjer till 8 av 10 ("enastående strider") medan VG247, som inte delat ut ett betyg, tar i från tårna och kallar det för "En av de bästa – om inte det allra bästa – solorspelar-fps:en under den här generationen".

FZ:s Marcus Grönskog delade ut tre FZ-loggor och "förlät några snedsteg" tack vare striderna.

Trots att Avalanche bemästrar konsten att skapa utflippade sandlådor är det långt ifrån huvudattraktionen. Den sanna spelglädjen finner du istället i de otaliga mordkombinationer som finns att upptäcka och utöva i någon av vildmarkens klaustrofobiska kloakgångar eller handsnickarade träfort.

Skicka en rättelse
Detta spelet måste ju vara mera likt Rage än Doom ändå? Rage var ju till och med utomhus i en post-app miljö eller hur tänker du? 15/05 Det är ytterst märkligt att man väljer att kalla spelet "Rage", när den närmaste grannen är "Borderlands" och "Doom". Hela mishmashen verkar härstämma från ett möte i fikarummet där utvecklarna satt och spånade fram idéer. 14/05 Rage 1 var ju plågsamt dålig. Jag har inte ens spelat igenom det för jag vart så utråkad. Svårt att motivera ett tråkigt spel när det finns så många andra spel som är bra. 14/05 För att den teorin ska stämma så måste det ju finnas ett gäng med bra svenska musiker :P 14/05 Tänk om felet är att spelen utvecklas i Sverige?! Vi kanske blir påverkade positivt av sommar/vinter så att fler blir bättre på att skriva musik. Fast sämre på att göra tv spel?! Var inte jätte seriös nu..... 13/05 men om du betalar extra får du ju BFG! 13/05 Det såg ju tråkigt ut om nått. 13/05 Det märkligaste med Rage 2 är att det förmodligen var bland de minst efterfrågade uppföljarna på spelmarknaden och ändå så görs detta spel. Varumärket som sådant var väl knappast starkt utan rent av skamfilat av de få som kände till spelet. Varför inte... 13/05 Jag förstår inte varför utvecklarna fastnar i någon sorts fartblindhet / förnekelse under utvecklingstiden? Om recensenterna sågar spelet på någon vecka, varför har utvecklaren inte fått samma insikt under år av utveckling? Varför tar man inte in ”focus... 13/05 Just Cause 4 utvecklades dock av Avalanche NY precis som trean. Men ja, det är många besvikelser.. Dock tyckte jag BF5 var grymt kul, men tröttnade på det efter en längre period. 13/05