Rage 2 släpps om ungefär nio timmar men de första recensionerna är redan här. Jättearga? Jätteglada? Nja, någonstans mittemellan vill vi påstå. Snittet hos Opencritic landar just nu på 72. Det är ingen katastrof men faktiskt betydligt lägre än Metacritic-snittet för original-Rage, som landade på 79–80 beroende på format. Konsensus för Rage 2 tycks vara att Ids shooter-del är rasande (!) bra, medan Avalanches värld och kampanjen som helhet lämnar en del att önska.

Gamespot ger Rage 2 6 av 10 ("Spelvärlden slösar bort sin potential"), IGN höjer till 8 av 10 ("enastående strider") medan VG247, som inte delat ut ett betyg, tar i från tårna och kallar det för "En av de bästa – om inte det allra bästa – solorspelar-fps:en under den här generationen".

FZ:s Marcus Grönskog delade ut tre FZ-loggor och "förlät några snedsteg" tack vare striderna.

Trots att Avalanche bemästrar konsten att skapa utflippade sandlådor är det långt ifrån huvudattraktionen. Den sanna spelglädjen finner du istället i de otaliga mordkombinationer som finns att upptäcka och utöva i någon av vildmarkens klaustrofobiska kloakgångar eller handsnickarade träfort.