När Borderlands 3 släpps i september tror många på succé – inte minst på den kommersiella sidan. Detta understryks med emfas i en ny finansrapport från Take-Two (tack, Eurogamer).

Allra mest skryter Take-Two – 2K Games moderbolag, som i sin tur ger ut Gearbox Borderlands – om Borderlands 2. Det är alltså inte bara den klara FZ-favoriten, utan också den del i serien som rönt störst framgångar, och fortsätter göra det. Omkring en miljon unika spelare tillbringar varje månad tid med det och av seriens totalt 42 miljoner skeppade exemplar står tvåan från 2012 för 20 miljoner av siffrorna. Skeppade ex är inte lika med sålda ex, men statistiken imponerar likväl.

Pressen på Borderlands 3 är definitivt stor. Take-Two vill inte säga hur många ex de förväntar sig kränga men finansdirektören Lainie Goldstein bekräftar att de har "väldigt höga förväntningar". Man hoppas också att spelet ska fortsätta generera pengar över tid p.g.a. mikrotransaktioner. För sådana finns, liksom planerade expansioner. Releasen den 13 september ska bara bli början.

Bakom kulisserna har det emellertid varit lite stökigt för Gearbox, och då i synnerhet för Randy Pitchford som bland annat anklagats för misshandel och varit inblandad i bråk med advokat.