10 miljoner ytterligare exemplar på ett halvår.

1997 släpptes ett visst Grand Theft Auto som skulle komma att sälja i tre miljoner exemplar. I november 2018 sprängde GTA V drömgränsen på 100 miljoner sålda ex. Ett halvår senare har Rockstar krängt ytterligare 10 miljoner spel. Jämförelsen med originalet är häpnadsväckande, men samtidigt har betydligt färskare GTA IV "bara" sålt i 25 miljoner ex (siffror från 2013).

De nya siffrorna kommer från en finansrapport från Take-Two (via PC Gamer). En del av framgången (men långt ifrån all) kan förstås tillskrivas det faktum att GTA V släppts i tre omgångar; först till PS3/360 (2013), därefter till PS4/XB1 (2014), och slutligen till pc (2015). En annan faktor är GTA Online som fortsätter "slå förväntningarna" hos Take-Two.

Det senaste året har det mesta handlat om Red Dead Redemption 2 för Rockstar, men Take-Two har sagt att det vore "orealistiskt" att förvänta sig samma framgång i det här fallet. 24 miljoner är förstås en supersuccé också, och med förmodad pc-release lär den siffran fortsätta stiga.

GTA V har samtidigt bara Tetris och Minecraft framför sig i spelhistoriens topplista.

Skicka en rättelse