Släpper också lista på deltagande studior.

Epic fortsätter sin frammarsch och som en av sponsorerna under PC Gaming Show på E3 vill man förstås nyttja spelvärldens ganska allra mest lukrativa skyltfönster. Man kommer att avslöja "sprillans nytt material till flera titlar" och "några exklusiviteter som kommer till Epic Games Store". Detta avslöjar PC Gamer som är publikationen som håller i E3-showen.

This year’s livestream will present more announcements and new trailers than any previous PC Gaming Show. From brilliant indies to studios that have shaped PC gaming for decades, we’re excited to showcase what’s next for the world’s most vibrant gaming platform.

PC Gaming Show kommer alltså till E3 för femte året i rad och det utlovas mer än Epic-nyheter. Man väljer att hålla på en del av gästerna som kommer delta, men utöver Epic bekräftar man ändå nio stycken. Exakt vad de här utgivarna och utvecklarna kommer att visa upp framgår inte, men inom parentes listar vi några av deras gärningar och förmodade titlar som kan visas upp.

  • Annapurna Interactive (ger ut Journey till pc, via Epic Store)

  • Chucklefish (aktuella med Wargroove, har Witchbrook i pipen)

  • Digital Extremes (kända för Warframe)

  • Digital Uppercut (indiestudio, som ligger bakom bland annat Valfaris)

  • Fatshark (svenskgänget som rönt framgångar med Warhammer: Vermintide)

  • Fellow Traveller (aktuella med Neo Cab)

  • Modus Games (utgivaren bakom höstens Trine 4: The Nightmare Prince)

  • Raw Fury (svensk indieutgivare, som ska ge ut The Last Night)

  • Re-Logic (studion bakom Terraria)

PC Gaming Show går av stapeln den 10 juni klockan 19:00. Fler tider hittar du i E3-schemat.

Skicka en rättelse
Epics sätt att hantera exklusiviteter kommer bli deras död. Vad jag har sett så i dealen så ger de utgivaren en stor, STOR summa pengar för att köpa in dem, sen garanterar de också X antal sålda spel inom exklusiviteten och om de inte kommer upp i det... 16/05 Oavsett om jag inte använder dem så är de där och tar resurser. Steam hade förmodligen varit enormt mycket snabbare om de inte fanns. Och jo, minns mycket väl. Det var sämre då, men det betyder inte att det är bra nu. Håller inte med om att konkurrenter... 16/05 Det är väll tur att du inte behöver använda dom funktionerna då :) Kommer du ihåg hur Steam såg ut i början? Troligen inte Sen om man jämför utseendet och upplägget med konkurrenterna så är det flera gånger bättre Men det är väll också tur att du kan... 16/05 Det både känns, och ser ut, som något från Windows XP-eran, definitivt inte något som utvecklats i 15 år. Fullt med meningslösa funktioner, som Trading Cards, Big Picture Mode, halvkass Mod Workshop, live-streaming etc. Och nyheterna om det nya bibliote... 16/05 På vilket sätt är Steam i ett "sorgligt" stadie? 16/05 PC gaming show har ju tyvärr aldrig varit bra. Pinsam host och fullständigt ointressanta "world premieres". 16/05 De har väl en "roadmap" på vad de ska göra framöver? Tänker om det tog Valve 15 år att få ihop Steam till det (sorgliga) stadie det är i nu, lär det väl ta 1-2 år för någon annan. 15/05 Jag vill se Epic Store förbättras i ett hastigare tempo, inte att de ska dö ut. 15/05 Buuuuuuuuu! 15/05 Kommentar 1, se quote Svar: 30% är dock en standard, och det är en procent som Valve faktiskt kan backa upp med kvalitén på sin tjänst. Det är samma story med alla dagens konsoller från Sony, Microsoft och Nintendo, och alla tar 30%. T.ex. Epic och Disc... 15/05