Allt beror på hur lyckat WoW: Classic blir.

Igår avslöjades releasedatumet för World of Warcraft: Classic; 27 augusti är det dags att raida som om det vore 2005 igen. Men mer vill ha mer, och i en intervju med Forbes antyder Blizzard-chefen J. Allen Brack att även The Burning Crusade (2007) och Wrath of the Lich King (2008) kan få dedikerade servrar. Men för att det ska bli så krävs först "galna framgångar" för WoW: Classic.

På frågan om detta är ett enstaka kärleksbrev till fansen svarar Brack:

It’s a great question, and I honestly have no way to answer it. Because there is not a realistic or reasonable way that anyone has done, that I have found, to sort of size, what is this thing? How many people are actually going to play it? I think there’s going to be a lot of interest on day one. And then what is that level of sustained, 30-days-after interest?

Det Blizzard gör med WoW: Classic saknar motstycke i spelhistorien. Remakes, remasters och nysläpp är vardagsmat, men att släppa vaniljservrar till ett mmo som lever och frodas är en annan slags best. Brack har inget svar på om den här historien kan återupprepas, och för att hitta något sådant får vi först invänta 27 augusti och tiden därefter. Blizzard har i alla fall...

...now have the ability to do it in a way that we never did before. It’s something that now has become possible. Whether or not we will do it, I think will really depend on the fans’ interest and the fans’ reaction.

Skicka en rättelse
Haha ja verkligen. Bara en sån sak som att vänta på att auction house ska etablera sig på riktigt och stabilisera sig. ;) Vi körde PvP-realm hela tiden då, horde på Magtheridon EU från det att servern startades. Balansen Alliance : Horde var 8:1 under... 16/05 Spelar man vanilla nu på en priv server (om man gillar att göra sånt) så en tanke som dyker upp med jämna mellanrum är "Just ja... fan vad drygt". Allt tar så lång tid och det är tyvärr inte lika roligt att göra det nu som det var då. Och man har ju red... 16/05 Att man tycker att Vanilla är bättre än expansionerna har föga med nostalgi att göra och mer med att vanliga quests- och mobgrindande för de flesta klasser faktiskt krävde ett socialt samarbete. Det var en mycket bättre idé att gå med i ett temporärt... 16/05 Fast man behöver ju inte pröjsa något extra för att spela Classic, det går ju på samma månadsavgift som retail redan gör. Så om dom nu väljer att lägga till TBC och WoTLK servrar i framtiden så lär det ju bli samma sak där, att endast månadsavgiften beh... 16/05 Saltyapple - username checks out. 16/05 Hahahahaha och sen släpper dem de nya expansionerna igen, och snart sitter du med samma spel som du har idag fast du pröjsat 1,000 kr till istället. Ingen dum affärsidé 16/05 Jag har många starka, positiva minnen från Vanilla/TBC. Det var dock då, och mycket handlade om hur allt och alla verkligen samlades i samma spel och "levde" i och med det. Tror nostalgiskimret kommer avta ganska fort tyvärr, när man inser att det aldri... 16/05 Låter som du kört repeat i 14 år så.. fortsätt med det du. 16/05 Riktigt bra nyheter. Ser fram emot det. Trots att jag just nu och sen flera år tillbaka spelat vanilla och TBC på privatservrar. När blizzard gör det så blir det helt genuint. Kan tänka mig att börja slänga pengar på dem igen faktiskt. Svor att aldrig... 16/05 Shit, blir det väldigt populärt kanske dom börjar släppa helt nya expansioner också! 15/05