Vem ska man tro på?

Ingen rök utan eld, brukar man ju säga. Och nog har det rykt ordentligt kring Splinter Cell. Senaste "rökaren" står Ubisofts Julian Gerighty för, när han i en glad och uppsluppen tweet påstår att han jobbar på ett nytt Splinter Cell i Lyon. "Can't wait for E3", skriver han också.

Om det är någon som känner till en sådan här hemlis så... bör det ju vara en creative director hos Ubisoft? Och är det någon som inte råkar avslöja en sådan här hemlig hemlis i en random tweet så... bör det ju vara en creative director hos Ubisoft? Gerighty tweetade en stund senare och bad sina följare: "Snälla, retweeta inte. Jag kan vara i trubbel."

En talesperson svarade PC Gamer och kallade det hela för ett skämt.

Julian was obviously joking as Julian likes to do. It looks like our creative directors are having fun right now.

Typiskt Julian! Men nog har det rykt om Splinter Cell. För ett par år sedan antydde självaste Yves Guillemot att en ny del i serien var i görningen. Och bara för ett litet tag sedan påstods det att nya Splinter Cell kommer avtäckas under Microsofts stora E3-show. Den som lever till E3 får se.

Skicka en rättelse
Alltså förlåt, men nej. Det sista spelvärlden behöver är ännu fler trista "open-world"-spel. 16/05 Sorry, missade den glada avatar gubben efter min text. Vill ha singleplayer givetvis med mindre banor. Lirar bara singleplayer med grymma storys. :) 16/05 Tänker inte ett fullskaligt Open world, men öppnare banor...likt de i tidigare Hitman kanske? Om man ska infiltrerar ett bas så har man hela basen och lite av området runt om, så får man helt enkelt välja hur man ska tackla uppgiften utifrån den Intel... 16/05 @rudeboystig: Jepp. Mitt ställningstagande i frågan hjälper förstås inte när folk skriker efter att få köpa sina gamla klassiker igen. 16/05 Jag har väldigt svårt att se ngt positivt av att förflytta Splinter Cell till en Open World typ av spel. Det som är grejen för mig med Splinter Cell är den tighta storyn och att det hela orkestrerats noggrant för att ge mig som spelare en tight presente... 16/05 Du vet att människor har olika smak och att ingen tvingar dig att köra saker va? 16/05 @rewoX: Jag tycker nog att spelutvecklare ska ge fan i att håva in billiga pengar genom att återlansera gammal skåpmat i flashig förpackning. Finns inget gott som kommer av att hetsa upp sig på det förgångna. 16/05 @powerbuoy: Håller helt med dig, precis som det var i Splinter Cell 1, Splinter Cell Pandora Tomorrow & Chaos Theory!... Fina minnen. Tar gärna alla 3 spelen i en fullständig Remaster! 16/05 Känns som att det blir ganska precis exakt likadant som GR då? Själv hoppas jag att det är hardcore stealth, single-player, linjärt men halvöppna banor och mycket mer intimt än open world oftast känns. 16/05 Hopas UBIsoft satsar på open-world och multiplayer för denna titel... ::::EDiT:::: :) Givetvis vill jag ha singleplayer och mindre banor i detta spel. 15/05