Nyheter avslöjade till sommarens glada byggfest.

Super Mario Maker 2-show sändes som bekant i natt. Och vet du, nu kan du vara en katt! Japp, i Mario Maker-tvåan får vi kattkostymerna från Super Mario 3D World, plus glasrör, (megasöta!) katt-Bowser, warp-boxar, med mera. Haken är att 3D World-inslagen byggs i 2d, men ändå!

En annan stor nyhet är att Super Mario Maker 2, till skillnad från ettan, har ett storyläge. Här får du spela igenom ett gäng banor för att tjäna ihop guldmynt nog för att återuppbygga stackars Peachs raserade slott. Om detta, co-op-skapande, backar, (arga!) solar, och mycket annat ser du i den drygt kvarten långa Nintendo Direct-sändningen. Spelet släpps till Switch 28 juni.

Jag röstar på en forumtråd där vi delar med oss av våra bästa banor. Är ni med mig?

Skicka en rättelse
Blir spännande oavsett. Till skillnad från ettan lär vi få DLC och annat till denna version :) 21/05 Jag måste rätta mig själv. Det heter inte "Extra Game Style" det heter faktiskt "Extra Game Styles". Tittade på en Youtube video där de tog upp det att det finns plats för fler spel och att namnet faktiskt antyder att det kommer att komma fler spel stil... 21/05 Om man ska tänka så, då säger de ju att i "Extra Game Style" där Super Mario 3D World är med så kan man göra saker som inte går att göra i den vanliga Game Style. Så att lägga in bland annat Super Mario Bros 2 eller Super Mario Land vore ju inga större... 18/05 Ja kanske får kolla in detta. Vill ju mest spela än bygga ;) 18/05 De har ju ett helt nytt betyg/rankingsystem som kommer göra det lättare att hitta precis den typ av bana du är sugen på samt att du får ju ett storyläge med 100+ banor skapade av Nintendo denna gång. Som sagt, en uppföljare som verkar bli bättre på allt... 17/05 Jag hade spelet till 3DS (fick med då jag köpte den) och kan väll säga att jag inte var så bra att hitta andras banor som var nått att ha eller som var kvalite. Det man testade var alltid såna där supersvåra banor som det kändes att man skulle "glitcha"... 17/05 Har du funderat på att börja jobba för Nintendo? ;) 17/05 Sjukt mysigt ju. Men att spela 6 789 099 andra banor då? Gick inte det hem heller? 17/05 Super Mario maker gick inte hem här. Så roligt var det inte att bygga egna banor. 17/05 Jag måste tipsa här: jag förköpte spelet för 600 kr via Nintendo eShop där man fick 1 års Nintendo Online Membership på köpet. Så jag rekommenderar varmt att du väljer det alternativet. Kostar alltså lika mkt som att bara köpet spelet i fysiskt format... 17/05