Playstation X? Xbox Play? StationBox?

En något oväntad nyhet nådde oss på fredagsmorgonen, Microsoft och Sony inleder ett samarbete över företagsgränserna. Och ja, vi raljerade lite i ingressen, det är inte tal om att slå ihop nästa generations konsoler. I förstaläget ska man tillsammans utveckla framtida molntjänster inom Microsoft Azure samt forska kring halvledare och AI-teknologi. Man nämner också potentiella samarbeten där Sonys kännedom kring bildsensorer skulle kunna kombineras med artificiell intelligens.

Pressmeddelandet nämner varken Playstation eller Xbox, däremot att man vill bygga bättre plattformar för "content creator community". Vilket kan betyda både spel och multimedia då Microsoft försöker konkurrera med Youtube genom tjänsten Mixer. Man avslutar också pressmeddelandet med följande rad, från Microsoft-chefen Satya Nadella.

Our partnership brings the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers.

Skicka en rättelse
Se mitt tidigare svar. Har du källa att hänvisa till eller är det bara ditt egna intryck? 19/05 Menar inte själva kvaliteten på tjänsten utan downtime. Alltså tillfällen då tjänsten ligger nere. Vilket PSN har oftare 19/05 Visst. Om vi tänker tillbaka till ps3 & 360 tiden. Men om du har använt både xbl och PSN någon gång under de 6-7 senaste åren så skulle du veta att det du säger inte stämmer. 19/05 Om Google stadia och Xcloud klarar att streama spel i 4k 60fps så ligger PSnow risigt till som knappt klarar streama ps3 spel i 720p. Så de behövde hoppa på Azure tåget. Vad gäller PSN så är de ju inte lika stabilt som Xbox live. 18/05 Jag tänkte mer att Microsoft har längre erfarenhet av att göra till PC så det kändes ganska självklart att nämna PC också. Skulle kännas ganska konstigt för mig om inte Windows skulle kunna gå över samma server med i så fall. 18/05 Fast har svårt att tro PC blir inblandat i ett FPS sammanhang, kanske soffspel men fps där det är PC vs konsol kommer varken ps eller Xbox ta i med tång, varför håna sina egna spelare? 18/05 Jag sa tidigare skulle ej förvåna mig om E3 Microsoft mässan dyker Playstation upp! Eller något med varandra att göra! :) 17/05 Jag börjar tro att om det går tillräckligt bra så kanske vi ser både Sony och Nintendo på samma server som Microsoft med tillslut. Något som alla dessa bolag skulle tjäna på. Man kan ju redan spela vissa spel mellan Xbox one och Switch idag och om det... 17/05 Mycket trevligt detta, och lite oväntat. Det har ju varit snack länge om att Sony måste haka på molnet och streaming ordentligt framöver där kruxet har varit att till skillnad från MS och Google så har de ju ingen egen infrastruktur. De allra flesta had... 17/05 Det kan vara så enkelt att Sony får ett bra pris på servrar medan MS får använda en del av den teknik som används vid spelstreaming som Sony har patent på i sin kommande tjänst. Vad är det som PSN/PS Now "inte klarar"? Både PSN och PS Now har varit igån... 17/05