Metro Exodus släpptes i början av året och fick ett blandat mottagande. Här på FZ skrev vi att spelet är "ett grafiskt ambitiöst projekt som spricker i sömmarna, och visar ett trasigt innanmäte." Nu meddelas att titeln får hela två fristående expansioner, som introducerar helt nya karaktärer och berättelser.

I Two Colonels möter vi överste Khlebnikov och får följa hans försök att hinna till Novosibirsk lagom till nyårsafton, för att möta sin son. Utgivaren Deep Silver skriver att “spelarna kan förvänta sig klassiskt, storydrivet, linjärt Metro-gameplay, med ett nytt vapen, den dödliga eldkastaren, klaustrofobiska miljöer och bekant, hårresande spänning.”

Den andra expansionen heter Sam’s Story, i vilken vi får följa amerikanen Sam, en marinkårssoldat som råkade vara i Moskva när bomberna föll och allt gick åt helvete. Sam lämnar Aurora, tåget från Metro Exodus, för att försöka ta sig tillbaka till USA. Spelaren för uppleva hans äventyr runt Validivostok, ett “sandbox survival landscape”.

Den första expansionen släpps redan i sommar, och Sam’s Story släpps tidigt 2020.