I ett försök att få ordning på krisen sålde Starbreeze tillbaka System Shock 3 till Otherside – och nu är utvecklaren i en sits de inte uppskattar. Warren Spector berättar för VGC att de vill hitta en ny utgivarpartner, och då intresset är "stort" är chansen nog god att de löser detta.

We don’t have a deal right now, but luckily OtherSide is flush enough that we’re funding ourselves and can continue to do that for quite a while. Let’s see what happens. We need somebody to say, "Yeah, let’s talk deal terms", and we’re in that kind of discussion with some folks.

Att ge ut spelet själva är en möjlighet, men också något som legendaren Spector kallar för ett "stort distraktionsmoment", då de i så fall måste söka efter nytt folk med sådan expertis. Otherside är nämligen en "studio med utvecklare som vill utveckla spel".

System Shock 3 har ett "finns i sjön"-releasedatum, och utöver pc vet vi inte format. Planerna för Nightdive-remaken av originalet är dock något klarare, och den kan komma att släppas 2020.