Studiorna Sledgehammer och Raven får istället agera support.

De senaste årens stadiga cykel av Call of Duty-spel där utvecklarna Treyarch, Infinity Ward och Sledgehammer har turats om att släppa ett spel per år verkar vara över. I alla fall om man ska tro en rapport från Kotaku, som säger att Treyarch har fått ta över utvecklingen av det spel som ska släppas 2020, vilket nu kommer bli Call of Duty: Black Ops 5. Det innebär med andra ord att de får ett år mindre på sig än vanligt.

Sledgehammer och studion Raven har arbetat på ett CoD med kalla kriget-tema, och det arbete man lagt ned på singleplayer-delen till det spelet kommer nu istället att användas som Black Ops 5:s singleplayer (som därmed även den kommer utspela sig under kalla kriget).

Enligt två källor med insyn hos Activision ska en av anledningarna bakom beslutet vara de spänningar som finns mellan anställda hos Sledgehammer och anställda hos Raven, vilket ska ha lett till frekventa gräl.

Är det någon form av självtortyr du håller på med? Äldre hårdrockare undrar. :) 20/05 Det var tider det, efter att komma från Half-Life som var i princip min första skjutare (iaf på PC) till att skjuta fram tarmarna på fienderna med en hagelbrakare. Ganska bra spel ändå med fin variation på miljöer och sekvenser. Synd att SoF3 blev som... 20/05 Bah, tala för dig själv. Som 28 årig hårdrockare med självkänsla kan jag säga att jag absolut ser på melodifestivalen 😜 20/05 Hexen... I can only get so ERECT!!! Oj vilka minnen. Men det är kanske inte Raven som styr vad dom ska göra... eller det är väl Activison som äger och bestämmer? 19/05 För att inte nämna Heretic och Hexen-spelen, haha, var ett tag sedan, jäklar, läser deras resumé och ser att de även gjorde Jedi Outcast och Jedi Academy, Star Trek Elite force etc. Många gamla favoriter där. 19/05 Eller hur. Raven var en av mina favoritutvecklare back in the day. Soldiers of Fortune 2: Double Helix gjorde väl de 2002 vilket jag fick upp ögonen för. 19/05 lägg ner nu. ni har ju faan slut på ideer men det bara måste släppas ett varje år. 19/05 Tragiskt att en studio som Raven låsts fast i Call of Duty-fabriken i så många år. 19/05 Svårt att se hur denna spelserie som har så mycket potential med utvecklare, pengar och fanbase gör så lite. Känns som att de tittar alldeles för mycket på andra spel som varit framgångsrika istället för att ta stafettpinnen själva. Utvecklare i serien... 19/05 Vi är uppåt 15 killar som spelar ps ihopa då och då och dricker några bärs. Ingen av dessa spelar COD längre efter Black ops 1. Gissar på att målgruppen är yngre iförsig. Kan vara så. 19/05
Skicka en rättelse