Hur mycket snabbare går det kontra ett Playstation 4 Pro?

Sony är inte dumma. Microsoft kommer med största sannolikhet släppa massvis med information kring nästa generations Xbox under E3 men genom att släppa små detaljer här och där om Playstation 5 håller Sony en fot i rampljuset. Under ett möte i Japan visade de upp laddningstiderna på den nya hårdvaran och i jämförelse med ett Playstation 4 Pro är de imponerande.

Vi vet sedan tidigare vår att hårdvaran baseras på AMD-kretsar och att man i tidigare jämförelser i Spider-Man kunnat skala av 14,2 sekunder laddtid. Av totalt 15, så snabbt går det. Värt att tänka på är dock att laddtiderna förmodligen inte kommer att vara lika dramatiskt snabba i nästa generations spel som med största sannolikhet kommer sätta mer press på hårdvaran.

Skicka en rättelse
Svårt att ta något de säger på allvar innan denr släppt. Nu är det mycket pr och säljsnack. 22/05 Jag hade lätt betalat 10-12k för en konsol som håller i 7 år, speciellt om det gjorde den mer framtidssäker. Ska man ha det fetaste grafikkortet idag är det till och med dyrare än en konsol för tio tusentals kronor, och det "håller" bara i 2-3 år. (Min... 22/05 Sony och Microsoft kommer kunna pruta rejält när de ska välja ssd. Till att börja med betalar de inte 25% i moms som jag antar är med i de 6000kr du räknar med, de slipper även mellanhänder som Elgiganten osv som ska ha vinst. Och de får garanterat mäng... 22/05 Fast grejen med hårdvara är att den kostar. Tror knappast att Sony väljer att gå till förlust på hårdvara. Ryktena säger ju att det ska vara en 2Tb SSD i den. Dom ligger ju på 6k just nu. Så PS5 ligger på 10-12k inköp? 22/05 Är den baserad på Zen 2 så är det troligtvis en NVMe SSD över PCIe 4.0, vilket ger ganska galen prestanda om kontrollern i SSD:n orkar med. Men även en vanlig SSD med en Zen-baserad CPU skulle vara enormt mycket snabbare än Jaguar-kärnorna i PS4/Xbox... 21/05 Grejen är att om du petar in en SSD i PS4an så går det inte jättemycket snabbare än med en vanlig disk så dom har lagt energi på interfacet för att få upp speeden så som du ser i videon. Edit: Jag tar tillbaka det lite efter att ha kollat på jämförelser... 21/05 Känns som ramdrive? 21/05 Skyrim på ps3 var det. Speciellt om man sparade allt loot i samma låda. Det var fruktansvärt. 21/05 Tycker redan nu att ladd skärmarna är för snabba. På min ps4 pro med ssd. Hinner inte läsa tipsen på ladd skärmen längre mm. Så nu pausar jag spelet rätt ofta för att ha tid till annat. 21/05 Finns ju dock vissa spel med helt horribla laddningstider. Vi snackar inte 10-15-20s utan minuter eller rent av flera minuter. Och det på en bra dator. Jag kan dock inte komma på något just nu, men vet att jag lirat ett flertal som varit så och vissa... 21/05