Game of Thrones-skaparen George R.R. Martin påstods i april hjälpa inga mindre än From Software med ett nytt spel. Obekräftat då och nu, men från huvudpersonen själv kommer nu ett besked som kan tolkas som en bekräftelse. Nämligen att han jobbat som konsult för ett japanskt spel.

Martin nämner det helt kort i ett långt blogginlägg publicerat efter gårdagens Game of Thrones-final. Så här säger han:

I’ve consulted on a video game out of Japan.

Den som inte backar för obekräftade rykten styr browsern till 4chan och suger i sig uppgifter som att spelet går under arbetsnamnet Project Rune, att det har inslag av nordisk mytologi och att det har släktskap med Dark Souls-serien, fast med "drastiska ändringar".

Vi får välja en av tre spelbara karaktärer, var och en med sina unika styrkor och förmågor (hunter/longbow, warrior/sköld och klubba, och wizard/magiska förmågor), och världen och motståndarna anpassas efter vem du väljer. Det har både co-op och multiplayer, med en del intressanta möjligheter att invadera hostens session i det senare. Spelet påstås baseras på Unreal-motorn och utvecklas till flera plattformar.

Sista ryktet är att en trailer kommer visas på E3-mässan. Och eftersom FZ hårdbevakar mässan räcker det med att du följer oss för snabbt besked om ryktet om Project Rune är sant.