From Softwares nästa?

Game of Thrones-skaparen George R.R. Martin påstods i april hjälpa inga mindre än From Software med ett nytt spel. Obekräftat då och nu, men från huvudpersonen själv kommer nu ett besked som kan tolkas som en bekräftelse. Nämligen att han jobbat som konsult för ett japanskt spel.

Martin nämner det helt kort i ett långt blogginlägg publicerat efter gårdagens Game of Thrones-final. Så här säger han:

I’ve consulted on a video game out of Japan.

Den som inte backar för obekräftade rykten styr browsern till 4chan och suger i sig uppgifter som att spelet går under arbetsnamnet Project Rune, att det har inslag av nordisk mytologi och att det har släktskap med Dark Souls-serien, fast med "drastiska ändringar".

Vi får välja en av tre spelbara karaktärer, var och en med sina unika styrkor och förmågor (hunter/longbow, warrior/sköld och klubba, och wizard/magiska förmågor), och världen och motståndarna anpassas efter vem du väljer. Det har både co-op och multiplayer, med en del intressanta möjligheter att invadera hostens session i det senare. Spelet påstås baseras på Unreal-motorn och utvecklas till flera plattformar.

Sista ryktet är att en trailer kommer visas på E3-mässan. Och eftersom FZ hårdbevakar mässan räcker det med att du följer oss för snabbt besked om ryktet om Project Rune är sant.

Skicka en rättelse
@Chomag: Ok, då vet du betydligt mer om hans arbetsdagar än vad jag gör! 22/05 @Sisyr: Men det är ju precis vad gubben redan gör? Det värsta är ju att han inte alls är improduktiv när han väl har motivationen. Vad jag kommer ihåg så skrev han de tre första böckerna på bara ett par år, vilka samtliga är 3 stycken rejäla tegelstenar... 22/05 Håller med. FromSoft är dessutom inte helt ointresserade av runor, eftersom det var en grej redan i Bloodborne. E3 blev som sagt väldigt spännande helt plötsligt. 22/05 Jag tror att han har ledsnat på skrivandet nu när han är gammal, superkänd och kan få pengar för att göra näst intill ingenting alls. Att GoT filmserien är avslutad påverkar nog även det hans motivation, nu måste han sitta och klura ut saker för att int... 21/05 Haha, hade jag varit GRRM hade jag nog skjutit skrivandet åt sidan ett par dagar för varje kommentar likt denna jag fick riktad mot mig. Sedan hällt upp en drink och räknat lite pengar... 21/05 Har gillat alla säsonger fram till sista. Det som stör mig mest är Sansa "jag fick min far dödad" Stark. Hoppas verkligen inte tvserien speglar hennes roll i böckerna. 21/05 Indeed! Vi kommer aldrig att få se bokserien färdigställd. Efter tv-seriens totala kollaps så är det passande på något sätt ändå, fullbordar det tragikomiska haveriet. 21/05 Men för fan gubbe! Skriv klart nästa bok (och fortsätt sen med resten av serien) innan det är för sent istället för att pilla navelludd och räkna gruskorn på trappan... 21/05 j7lp3RhzfgI 21/05 You don't say! :D https://pics.me.me/george-r-r-martin-keeps-procrastinating-rather-than-work-on-the-9774958.png 21/05