Unforeseen consequences.

Handla gärna billiga spel under Epics megarea – men inte för många spel för snabbt. Folk som gjort det har nämligen fått sina konton blockerade.

Spärrningen sker automatiskt och är ett sätt att försöka hindra bedrägerier, men den tycks triggas fjäderlätt. Streamern Patrick Boivin uppger på Twitter att det skedde efter blott fem spelköp.

Epics PR-medarbetare Nick Chester säger till Gamerevolution att blockeringen gjordes av systemets bedrägerispärr, och att man ska kontakta supporten om man råkar ut för det.

Epics aggressiva jakt på kunder har flera gånger blottat att företagets butik är både ung och ofärdig. När rean sparkade igång visade det sig att flera spelutgivare inte ville ha sina spel med där, tros att det är Epic själva som betalar rabatten. Bland annat Borderlands 3 och Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 togs ner kort efter reastarten.

Tim Sweeney och Epic rör onekligen runt i spelgrytan, fast till synes utan att informera sina medkockar och ibland kanske inte helt genomtänkt.

Skicka en rättelse
Nog för att jag minns när Systembolaget enbart sålde över disk, men nej. Sålde böcker, film, spel, utrustning och andra diverse produkter. 22/05 Kommer nog alldrig använda skiten. Allt man hör är negativt om launchern. 22/05 Var det systembolaget eller? 22/05 Ursäkta men det var det konstigaste jag hört. I min bransch så hade avsaknaden av en kundkorg gett direkt motsatt effekt. Om en kund ska ha 15-20 produkter och då måste lägga 15-20 orders lär denne aldrig handla igen. 21/05 Fungerade bra på mitt förra arbete. Testade kundkorg gentemot ingen kundkorg och resultatet var en större försäljning utan kundkorg. Tänker också att det är dumt men resultatet var tydligt. 21/05 Som om vi inte ogillade Epic store tillräckligt redan :P 21/05 Dummaste jag hört, kunder köper mer om man gör det mer lättillgängligt. Det är liksom a och o i försäljningsstrategier. Du ska nog hålla dig till försvarsmakten om du nu inte var ironisk. 21/05 Ja och Nej, om det gäller en generell butik så ökar oftast försäljningen genom att låta kunden hantera kundvagnen själv, sedan tillkommer också såkallad remarketing / abandon cart program och dylikt vilket oftast inte är möjligt utan kundvagn där kunden... 21/05 Det är en ganska bra "feature" om syftet är att öka försäljningen. Om kunden tillåts bygga en kundvagn så ökar risken för att kunden tänker efter för mycket när kunden ser alla varor och börjar plocka bort. 21/05 Frågan är vad våra EGS anhängare har att säga om den saken :) "It's a feature"? 21/05