Första projekten redan igång.

Tv-serier med God of War och Ratchet & Clank? En episk filmtrilogi med Knack?

Inget av detta är omöjligt (fast låt oss slippa Knack-film), inte minst då Sony startat PlayStation Productions som ska ta Playstation-spel till din tv och den vita duken. Detta rapporterar The Hollywood Reporter. Shawn Layden och Asad Qizilbash är de två tyngsta namnen i initiativet.

PlayStation Productions kommer producera medan Sony Pictures ska distribuera. Chefen för studion, Qizilbash, berättar att man ägnat de senaste åren åt att tala med industriveteraner; manusförfattare, regissörer, producenter. Layden, som har ett övergripande ansvar, säger:

We’ve got 25 years of game development experience and that’s created 25 years of great games, franchises and stories. We feel that now is a good time to look at other media opportunities across streaming or film or television to give our worlds life in another spectrum.

Han nämner det Marvel gjort med sin astronomiskt framgångsrika filmserie som inspiration, ("It would be a lofty goal to say we’re following in their footsteps, but certainly we’re taking inspiration") och även om man inte berättar om konkreta planer så är man redan igång med ett par projekt. Det som avgör om man beslutar att göra film eller tv-serie av ett spel är om det har styrkorna som krävs för de här kulturformerna. Det återstår att se vad debutprojekten blir.

Vilka Playstation-spel tror du skulle passa som filmer eller tv-serier?

Skicka en rättelse
En av de största utmaningarna med filmatisering av spel är att Hollywood försöker tilltala en så stor massa som möjligt vilket gör att filmatiseringen blir vilken random Hollywood-rulle som helst där produktionen är påkostad men slutresultatet är alldel... 23/05 Update: Twisted Metal tv serie på gång och uncharted filmen är i något som kallas "advanced development" https://nordic.ign.com/m/uncharted/25421/news/twisted-metal-tv-series-confirmed-in-development-at-playstation-productions 22/05 Så jävla skön snubbe. Gör en massa undermåliga spelfilmer och försvarar sig med: Vadå?! Handlingen i spel är ju skit. Hoppas Sony får tag i folk som brinner för spelvärldar och vill utforska dem. 22/05 Nja jag tycker det är enorm skillnad på dom. Men i vissa ramar kanske lite 22/05 Om man lyckas fånga stämningen i Bloodborne på film skulle det kunna bli fantastiskt. Frågan är hur man ska kunna presentera handlingen på ett vettigt sätt? Until Dawn skulle kunna bli en skräck-serie med fristående avsnitt. 22/05 Spel är en sak, film är en annan. Ibland ska de inte blandas. 21/05 Om det blir likt serien Powers så är det bara skit. 21/05 Dead space skulle vara trevligt att se i filmversion. Kane & Lynch som var planerat verkat ha runnit ut i sanden. Även om jag föredrar nya berättelser så känns detta så mycket mer välkommet än alla dessa marvel skitfilmer. 21/05 Tv, tv, tv, tv, tv and experience. 21/05 Killzone skulle fungera ypperligt som en riktig blockbusterrulle! 21/05