Zombiespel som zombiespel...?

World War Z har blivit en oväntat stor succé. Inte minst på pc, och närmar sig två miljoner sålda spel efter en månad sedan releasen. FZ:s Johan Olander delade ut finfina 4 av 5 i betyg.

Studion bakom spelet, Saber, har ett ganska brokigt cv och har varit inblandade i både Halo och Quake Champions. Med detta sagt är det kanske inte lika iögonfallande att studion frågade Valve om de möjligen kunde få göra en remake av en av tidernas största klassiker, Half-Life 2.

Studions vd Matthew Karch berättar för Game Watcher om hur han tänkte. Studion hade precis färdigställt arbetet med sin del av Halo-samlingen när karch personligen kontaktade Gabe Newell.

Because I knew him from a past life, and I said I want to remake Half-Life 2: "That's all I want to do. I won't charge you anything for it. I'll do it for rev-share and doesn't even need to be a big rev-share. I just really want to do because I love that game so much."

Newell tackade dock nej. Om en Half-Life 2-remake ska bli av kommer den att utvecklas internt, sade han. Ryktet om en Half-Life-prequel frodas just nu, och det sägs att den ska släppas till Valves nyligen avslöjade VR-headset, Index. Nå, vi får väl se hur det blir med den saken.

Skicka en rättelse
Och det tror du också på eller? Orsaken varför Steam inte levererar HL3 är för att de inte kan vinna mot hypen. Det i kombination med att Valve blivit lata på senare tid är orsaken varför HL3 inte släppts. 24/05 Vadå dödat? De väntar ju på rätt tillfälle, både hl1 och hl2 var ju helt före sin tid, och om dom ska göra hl3 så måste även det vara helt galet bra. Personligen tror jag de kommer släppa hl3 med vr i framtiden. Men jag skulle aldrig förlåta valve om... 22/05 För mig handlar bra AI om mer än att vara träffsäker, det handlar om hur den agerar baserat på hur jag spelar. Dålig AI är en AI som springer in ett rum efter att den har "sett" flera andra bli dödade i samma rum. Bra AI agerar annorlunda, den söker alt... 22/05 Jo det vet jag. Såg något om detta hur de gjorde AIn för Uncharted 4. Men skulle vara roligt bara som ett experiment där fienden är så intelligent som möjligt. 22/05 om jag bara kunde förstå hur valve själva kunde döda en av dom bästa fps serien som gjorts kommer jag aldrig förstå... så jäkla ruttet o lata dom är.. låt nån kompetent studio göra HL3 då ifall dom inte kan eller orkar? idioter 22/05 Befogat gnäll... 22/05 Folk vill ha rolig AI, smart AI innebär bara oändliga frustrationer för spelaren. Just därför folk ändå tyckte att spel som hl2 eller FEAR hade smart AI när det helt enkelt handlade om att de hade gjort fiender som var roliga (men relativt korkade på... 22/05 OM Valve gör ett nytt Hlf så tror jag tyvärr på flopp, alltför många har lämnat skeppet. 22/05 Gnäll! 22/05 Hot take: Half-Life 2 har åldrats mycket sämre än första spelet 22/05