Because you guys do have phones.

Valve har släppt en app som låter Steam-användare chatta med varandra på sina mobiler. Steam Chat, som appen heter, är gratis tillgänglig till Android och Ios när du läser detta.

Många av den vanliga desktop-chattens funktioner finns med. Du får med vänlistan, du kan skapa och skicka invite-länkar, notifikationer kan slås av/på och det är förstås möjligt att gruppchatta. Och, du kan skicka GIF:ar!

Kanske användbart och uppskattat av vissa. Fast frågan är varför man kör en separat chat-app istället för att baka in funktionen i den befintliga Steam-appen.

Skicka en rättelse
Kan inte hålla med, då alla funktioner är så starkt sammankopplade, men de har säkert sett ett behov av att bryta ut chatten iaf. 23/05 Jag vill tvärtom hävda att Steam är en ganska komplex app. Den har nästan alla funktioner från PC-programmet, vilket är ovanligt. Steam är nog bland de mest komplexa apparna jag har sett till antalet funktioner och menyer. Långt mer än t.ex. Playstation... 23/05 Det är ett sätt att lösa det på, när ett system blivit väldigt stort. Det har Steam inte blivit, så vad är poängen med den fragmenteringen? 23/05 Generellt fungerar appar bäst om de fokuserar på att göra en sak riktigt bra istället för att försöka göra allt. Det finns en anledning att Google inte bara har en enda app som heter Google. Steam (Store) appen borde fokusera på saker som är direkt rela... 22/05 Gör de det bra så behöver man inte bläddra runt bland menyer. Men å andra sidan så kanske det behövs en fresh start. 22/05 Det är inget hinder för att merge:a chatten och klienten. Ser inte poängen med två separata appar, blir bara jobbigt... 22/05 Av samma anledning till att det finns en Facebook-app och en Messenger-app? Eller PS App och PS Messenges? De flesta användare som bara vill skicka meddelanden vill göra det snabbt och enkelt utan att blada runt bland menyer. 22/05 Detta på grund av att Steam chat i en embeddad webbläsare. Alla uppdateringar du ser är web server relaterade. Hade inte varit några problem att få in den i den äldre appen om de brytt sig att underhålla den, men de verkar vara allergiska mot den då de... 22/05 Dagens Steam chatt har ett annat utvecklingsteam än klienten och uppdateras separat än vad klienten gör. Om du t.ex. går in på Steam Friends på datorn och kollar i nedre högra hörnet så finns det patch notes för specifikt Steam Friends. 22/05 Bra att de kopplar bort det från huvudappen, antagligen är det mycket enklare att få in den nya chatten i en separat app. Och så slipper jag få massa notifikationer på mobilen om jag bara vill använda steam guard. 22/05