Emotionellt omtumlande story med smart kontroll

När FZ recenserade Brothers: A Tale of two Sons för sex år sedan haglade superlativen över Josef Fares nyskapande, experimentella titel. När hjärnan väl ställt in sig på att styra två karaktärer samtidigt, en med varje spak på handkontrollen, så fann vi ett finstämt och svårmodigt äventyr: ”En enhetlig vision som sömlöst kombinerar spelmekanik, handling och ett känslomässigt budskap utan att kompromissa endera delarna.”

28 maj kommer titeln till Nintendo Switch, och det meddelas att versionen även kommer att stödja co-op. Lirade du Brothers när det begav sig?

Skicka en rättelse
Kuri Kuri Mix till PS2 styr du två karaktärer med vardera spak. Dock var karaktärerna begränsade till sin sida av banan och kunde inte interagera med varandra. 23/05 Jag skulle säga att det är ett mästerverk. Brothers sätt att använda kontrollerna för att berätta den känslosamma storyn är något som i princip inget annat spel gjort. Iaf inte lika bra. 23/05 Det är nog inte konstigare än att folk har olika smak. TotalBiscuit sa väl att det var hans främsta favoritspel någonsin, exempelvis. 22/05 Det här var ett trevligt litet spel. Kort, annorlunda och stämningsfullt. 22/05 Och du har sålt din själ till Djävulen och är nu tvungen att köpa alla spel som släpps? Förstår verkligen inte det här beteendet. Det är en sak att klaga på en vara som inte finns i affären, men att gå runt och klaga på alla varor som finns där. Vad är... 22/05 Har minsann glömt att detta spel totalt. Får bli ett köp när det kommer till Switch. :) 22/05 Ett nästan sex år gammalt spel.... skönt att se att Switchen fortsätter i spåret som den självklara plattformen att mjölka gamla produkter på nya pengar. 22/05 Fantastiskt spel, rekommenderar alla att spela genom det, helst hela på en gång. Tar ca 3 timmar, jättelagom spelsession. 22/05 @Fezk: Precis.. mästerverk - not so much. Förstår inte varför den fick så mycket uppmärksamhet. Trevligt spel, men inte så mycket mer. 22/05 Mästerverk vet jag inte, men det var ett väldigt trevligt litet spel iallafall. =) Passar nog perfekt för er med Switch att ligga och mysa med. 22/05