Mobilspelet Mario Kart Tour ska lanseras i sommar, och nu har Nintendo i Japan släppt in folk att testa den slutna betan Android. De som fått access har förbundit sig att inte prata om sina upplevelser, men det har inte hindrat vissa från att dela med sig av såväl intryck som skärmdumpar och filmat gameplay.

Om vi ska tro kommentarer på Resetera känns upplägget i stort igen från de fullstora Mario Kart-spelen. Fast anpassat till pekskärmens begränsningar: spelet sköter gas och broms, och istället kan man få en lätt boost genom att drifta. Annars styr man med antingen skärmen eller genom att luta mobilen. Spelet körs i porträttläge, alltså med stående skärm.

Det är ett free to play-spel, och följaktligen verkar mikrotransaktioner få en del utrymme. Twitterkontot Dr Serkan Toto länkar till spelets japanska namn och summerar kort pengafrågan: förare, karts och gliders kostar pengar, rare-förare är bättre än default-förarna och vissa race är tidslåsta om man får slut på vissa ingame-resurer. Allt ovan kan förstås komma att ändras eftersom det är en betaversion, men det lär inte bli ett spel där du får tillgång till allt helt utan någon form av kostnad. Vilket du kanske inte heller hade räknat med.

Nintendo planerar att släppa Mario Kart Tour i sommar till Android och Ios. Betan rullar i Japan och USA från i dag och två veckor framåt. Någon europeisk beta har inte nämnts. En aning oroande är att spelets site bara finns i USA- och Japan-versioner, båda med texten "Coming in summer 2019". Europeiska varianter finns ännu inte.