Det har gått ovanligt lång tid sedan vi rapporterade om en THQ Nordic-affär, men nu är det dags igen. Speljätten i vardande har köpt Piranha Bytes, kända för Gothic- och Risen-serierna. Lars Wingefors är nöjd med nyförvärvet och han berättar vidare att studion är...

...one of the most iconic german game studios and the creators of RPG´s Gothic, Risen and, more recently, ELEX. The three strong IPs have proven successful and will be great additions to our portfolio.

THQ Nordic och dess växande skara understudior har som du kanske förstår fullt upp med väldigt mycket. 80 stycken spel är under utveckling (eller 79, om vi räknar bort nysläppta Saints Row: The Third till Switch), och 48 av de här är sådana vi inte känner till. Två hemliga projekt ska visas upp under E3 – men det finns alltså många fler hemligheter att gräva fram efter den duon.

En del lär vara nyversioner av existerande spel, men siffrorna är ändå imponerande. Biomutant, Desperados III och Wreckfest (PS4/XB1) är några av spelen som är på gång under 2019.