Säljs exklusivt av... ja, du vet nog vilken butik.

Nära två decennier efter den gamla vikingaapokalypsen Rune tycks uppföljaren till slut närma sig färdigt skick. En ny trailer fastslår att namnet nu är Rune 2 (det har hunnit kallas både Rune: Ragnarok och kort och gott Rune), och den avslutas med beskedet att spelet släpps i sommar. Sommaren 2019 alltså.

Och det ser ut att vara Epic Games Store-exklusivt, åtminstone en tid. Spelet finns kvar på Steam, men där står nu att det släpps i vinter, vilket föder misstanken att Epic norpat ett halvårs ensamrätt.

Nåvål. Trailern visar en värld fylld av eld och kaos efter att Loke dragit igång ragnaröken, och ditt jobb är att förhindra att den leder till jordens undergång. Det innebär action med survival-inslag, och utvecklaren Human Head har tidigare nämnt både multiplayer och soloröjande.

Human Head-grundaren Chris Rhieheart har lagt upp en film där han berättar om spelet, bland annat varför man valde att låta Epic sälja spelet. I korthet: man behövde pengar för att färdigställa spelet, och Epics erbjudande bedömdes vara det bästa för spelet. Han försäkrar att alla pengarna går till utvecklingen av spelet.

Systemkraven (längst ner här) är rätt snälla av sig. Epic har inte satt någon prislapp än – vi får återkomma till det och exakt releasedatum.

Systemkraven:

Minimum

Recommended

OS

64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10

64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10

CPU

Intel Core i3-4340 / AMD FX-6300

Intel Core i5-4590 / AMD A-10

RAM

8 GB RAM

8 GB RAM

GPU

nVidia GeForce 760 / AMD Radeon HD 7850

nVidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon RX 470

Storage

25 GB available space

25 GB available space

Tack för tipset! Skall kollas in. God of war spelen skulle jag vilja prova också, men har inte haft möjligheten ännu tyvärr. 17/07 @toast: Det är singleplayer under kampanjläget men du kan även spela multiplayer. I grund och botten är det alltså ett äventyr men med möjligheten att bara hacka ihjäl några polare när humöret faller på. EDIT: Man kan spela äventyret med en polare också... 03/06 Har kollat spelets hemsida och sett Youtube vids, Men altså vad är det för typ av spel? Multiplayer survival? MMO? coop RPG? 03/06 Försvarar inte Epic store... Men visst, jag tror med spelet kommer va kasst, men dom gör nog sitt bästa. För övrigt har dom lyssnat massa på fansen och lagt till och dragit ifrån en hel del funktioner. 24/05 Jag syftade mer på att de fått kritik för att spelet ser ut som skräp och har funktioner som spelare inte ville ha. När folk stänger av kommentarer på Youtube så brukar de ha något att dölja eller så kan de inte ta kritik. Jag antar att din usla analogi... 24/05 Hade jag med gjort när alla har hajpat ett spel i 2 år men kissar i byxan när man inte kan handla det på Ica, utan måste gå till Hemköp. Sen behöver man inte ens gå o köpa det utan det är plötsligt jobbigt och skaffa ett konto till. Om spelföretaget får... 24/05 Oj! Har helt missat det här. Ser grymt ut! Blir helt klart ett köp. 24/05 Har tagit bort mitt EPIC konto nu men undrar om detta är kul. 23/05 Tycker också spelet verkar mycket fail, vet inte varför det måste bli såhär alltid. 23/05 Såg ej det. Fixar. 23/05
Skicka en rättelse