Nära två decennier efter den gamla vikingaapokalypsen Rune tycks uppföljaren till slut närma sig färdigt skick. En ny trailer fastslår att namnet nu är Rune 2 (det har hunnit kallas både Rune: Ragnarok och kort och gott Rune), och den avslutas med beskedet att spelet släpps i sommar. Sommaren 2019 alltså.

Och det ser ut att vara Epic Games Store-exklusivt, åtminstone en tid. Spelet finns kvar på Steam, men där står nu att det släpps i vinter, vilket föder misstanken att Epic norpat ett halvårs ensamrätt.

Nåvål. Trailern visar en värld fylld av eld och kaos efter att Loke dragit igång ragnaröken, och ditt jobb är att förhindra att den leder till jordens undergång. Det innebär action med survival-inslag, och utvecklaren Human Head har tidigare nämnt både multiplayer och soloröjande.

Human Head-grundaren Chris Rhieheart har lagt upp en film där han berättar om spelet, bland annat varför man valde att låta Epic sälja spelet. I korthet: man behövde pengar för att färdigställa spelet, och Epics erbjudande bedömdes vara det bästa för spelet. Han försäkrar att alla pengarna går till utvecklingen av spelet.

Systemkraven (längst ner här) är rätt snälla av sig. Epic har inte satt någon prislapp än – vi får återkomma till det och exakt releasedatum.

Systemkraven:

Minimum

Recommended

OS

64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10

64-bit Windows 7, Windows 8.1, & Windows 10

CPU

Intel Core i3-4340 / AMD FX-6300

Intel Core i5-4590 / AMD A-10

RAM

8 GB RAM

8 GB RAM

GPU

nVidia GeForce 760 / AMD Radeon HD 7850

nVidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon RX 470

Storage

25 GB available space

25 GB available space