Rysligt och blött i första delen av ny antologi.

Supermassive Games kommande skräckspel The Dark Pictures - Man of Medan, har fått ett releasedatum. 30 augusti kommer vi att få uppleva nästa spel från Until Dawn-utvecklaren, och som vi tidgare rapporterat ser det ut att bli en både blöt och creepy historia.

The Dark Pictures är en sorts antologi - flera, kortare spel ska släppas under dess paraply, och Man of Medan ser ut att bli en runt fem timmar “lång” upplevelse. I centrum står myten om det förlista skeppet S.S. Ourang Medan, och spelaren ska med hjälp av en grupp ungdomar ta reda på om det ligger något bakom berättelserna som omger det holländska fartyget. Precis som i Until Dawn kommer händelserna att kunna ses från flera olika individers synvinkel, och handlingar ska ha konsekvenser.

Nyfiken på att veta mer? Kolla in Fredriks förhandstitt där han gick hands-on med spelet.

Man of Medan släpps till pc, Xbox One och PS4.

Skicka en rättelse
Passande att bandet Novarupta släppte skiva förra månaden som avslutas med låten ”Ourang Medan”. Nu tror jag dock att skivan är en mörkare historia än spelet... https://open.spotify.com/track/5mHZ02O3wdxkWo3NPSkD00?si=CvfCxr2hQ92JGq_pR1ZGqg 24/05 Tjena alla monsterdiggare 23/05 Nja inte helt sant. På sätt och vis ja, så är det men i många spel som Crysis och Far Cry 5 så är miljöerna en rätt stor del av spelet att betrakta. 23/05 Blir det här spelet ens hälften så bra som Until Dawn så är jag nöjd :) 23/05 Va längesedan jag spelade Until Dawn nu, men vill minnas att dom visste hur man använde AO på det projektet iaf. Då körde dom med Decima engine och Man of Medan är i UE4, så är mycket möjligt att flera anställda inte hunnit bekanta sig med UE4 tillräckl... 23/05 Until Dawn var ett skitbra co-op-spel, utan att vara co-op. Perfekt att dela upp karaktärerna sinsemellan. (Bonus: glädjen i att skylla på den andre.) Detta ser jag fram emot! 23/05 Don't Play Alone? Det är väl det som är hela poängen med att spela skräckspel? :P 23/05 Ser ut att vara ungefär samma tekniska nivå som Until Dawn, miljöerna var även där gjorda som bakgrunder till karaktärerna, så man behöver inte stirra sig blind på instrumentbrädan: https://i.vimeocdn.com/video/721089683_1280x720.jpg 23/05 Yes! Riktigt taggad på detta. Until Dawn var grymt skjoj! 23/05 Alltså... från ett tekniskt perspektiv så såg det där inte bra ut. Spelet i sig kan såklart fortfarande vara roligt, men ouch.. Supermassive har försökt rekrytera folk inom industrin stenhårt senaste 1-2 åren, men ingen vill gå dit pga. Brexit-nojja,... 23/05