Och både Metro och Satisfactory överträffar förväntningarna i Epic Games Store.

Vid THQ Nordics kvartalsrapport i går framkom att Metro Exodus sålt tillräckligt bra för att finansiera utveckling och marknadsföring, och börjat dra in vinst. Efteråt berättade VD:n Lars Wingefors att försäljningen var i linje med förväntningarna och att "den absoluta majoriteten" av spelen sålts på konsol, skriver bland andra Hardcore Gamer.

Han sa däremot ingenting om hur pc-versionen sålt. Det väcker misstanken att den inte infriat förväntningarna. Vilket för tankarna till det kontroversiella beslutet att fimpa pc-versionen från Steam och göra den Epic Games Store-exklusiv bara veckor innan premiären. Men eftersom det inte publicerats några säljsiffror för de olika plattformarna för vare sig Metro Exodus eller tidigare delar i serien är det svårt att bedöma hur EGS-ensamrätten påverkat försäljningen.

*Uppdatering: THQ säger i ett uttalande till FZ att även pc-versionen av Metro Exodus sålt över förväntningarna. Både Metro och Satisfactory har sålt bättre än beräknat i Epic Games Store, säger Lars Wingefors till FZ.

Just to clarify, Epic Games store has exceeded our expectations in terms of sales in actual units of both Metro Exodus and Satisfactory during the quarter. They are in fact the groups leading digital platform in terms of revenue generated by units sales in the quarter ending March.

Rörande uttalandet om konsolförsäljningen säger han att det gäller både digital och fysisk försäljning, och att dessa står majoriteten av intäkterna.

Tack till kebbe för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Det har varit trams hela tiden. 24/05 Det är inga problem vänta till nästa Xbox eller Playstation så kan du spela alla gamla spel remastrade med ett 60 fps läge. ;) Folk som spelar på konsol är inte kräsna varit problem med låg fps i alla fall sedan 90 tals konsolerna. Testa att spela golde... 24/05 Jag förhandsbokade på egs. Det var en hel del buggar vid release men jävlar vilket bra spel. Jag blev "blown away". 24/05 Tänkte först köpa det på Steam eftersom Last Light var ett underhållande spel, men tji fick jag för vips så försvann den möjligheten. Eftersom Epic snöt spelet mitt framför näsan på mig kommer jag aldrig att köpa det av dom. Övervägde då att skaffa PS4-... 24/05 30 FPS för en mer "filmisk känsla", i en shooter. Underbart! Med tanke på försäljningen till konsoler verkar det vara just det folk vill ha, eller? 23/05 @hoppalängdhopp: Finns ingen anledning. Det är definitivt inte billigare som konsument. Klienten är som en Steam ultra light, inte mycket kontroll över nedladdningar mm. Och sen går det rykten om hur Epic använder användar datan på ett väldigt kinesiskt... 23/05 Blir intressant om vi någonsin får se konkreta siffror från försäljningen av ett spel från en etablerad serie som väljer att skippa Steam. Kanske kommer från THQ när spelet väl släpps på Steam men man vet aldrig. Deras kommentar till FZ är fortfarande... 23/05 dom kommer se mer vinst när spelet släpps på steam, och möjligtvis rea =D 23/05 Du har till viss del rätt nu eftersom nyheten är uppdaterad och nämner Epic store försäljningen. Tråkig ton då alla trådar där epic store ens nämns blir såhär. 23/05 Visste inte att jag besökte Flashback just nu? Att diskutera Epic i en Epiccentrerad tråd är väl ontopic om något. 23/05