Rätt riktning att gå?

För länge sen, i en spelvärld långt, långt från Star Wars-ensamrätter gjorde Bioware Star Wars: Knights of the Old Republic, ett spel som fick kritikerna att strössla med superlativ. Och nu ryktas rollspelet bli film.

För manus står Laeta Kalogridis, som tidigare skrivit manus för Shutter Island, Avatar och Alexander och som var kreativt ansvarig för serien Altered Carbon, det uppger uppger Buzzfeed News och hänvisar till tre källor nära projektet. Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy sa på Star Wars-dagen (May the 4th) att man planerade ett KOTOR-projekt av något slag, vilket går helt i linje med uppgifterna om en film.

Knights of the Old Republic släpptes till pc och Xbox 2003 och mottogs varmt. Uppföljaren KOTOR 2 kom ett drygt år senare, utvecklad av Obsidian och således smått fantastisk men buggig.

På spelfronten ser vi fram emot Respawns singleplayerupplevelse Star Wars Jedi: Fallen Order den 15 november. Fast först gameplaypremiär på E3 om ett par veckor.

Skicka en rättelse
Asså, det är ju fint att de vill göra nya filmer... Men, den enda bra nya Star Wars-filmen är ju Rogue One. Den är faktiskt bra! WOW! I övrigt tycker jag varenda rulle sedan Episod 1 är mer eller mindre skräp. Men, det är min åsikt :) 27/05 Har länge sagt att Knight of the Old Republic och den eran vore perfekt för filmatisering, eller en mörkare serie som följer Revan kanske. Blir det bra så är jag helt för det såklart, men det känns inte alls givet. 26/05 Efter Last Jedi och Solo får de gärna låta bli. 25/05 Det är väl bekräftat sedan länge att David Benioff and D.B. Weiss är tänkta att göra en trilogi baserad på Old Republic? 25/05 Ja! Fy för att producera filmer/serier till fans. Vilket skit. Alla filmer serier borde sluta efter första filmen och första säsongen. Helt klart! 25/05 Man skulle nästan kunna tro det, men icke. Det kommer mera. 25/05 Läser man böckerna om honom så framställs han som en riktig klåpare med allt han håller på med. Man räddar honom i en dungeon och han blir en raidboss senare. 25/05 @Obe: Han är en dungeonboss i MMOt har jag för mig för de har hållt honom i något specialfängelse i 300 år stackaren. 24/05 Jag är tacksam för nya filmer. Alltid gött med nya filmer/serier att titta på :) 24/05 Vill minnas att det var Kejasaren på Dromund Kaas (säkert felstavat). dvs Siths Kejsare som (fick honom att byta sida) konverterade honom. Länge sedan man spelade Knights of the Old Republic mmot. Men det stämmer att Malek förrådde honom medan han höll... 24/05