Vi har fått se hur snabbt Playstation 5 startar Spider-Man (jättesnabbt!) och hårdvaran har diskuterats tidigare men nu har AMD släppt mer information om arkitekturen som ligger bakom deras nästa grafikkretsar.

Utan att gå in på det tekniska mumbojumbot, som våra vänner på Sweclockers är så duktiga på, kan vi konstatera att man kastat ut allt gammalt och skapat denna arkitektur från grunden. Och eftersom alla i teknikbranschen gillar förkortningar har denna fått namnet RDNA, vilket står för Radeon DNA, och alltså skiljer sig från föregående CGN, Graphics Core Next.

Sweclockers skriver:

Medan GCN hitintills varit en arkitektur tänkt att passa allt, från speldatorer till datacenter, ska RDNA vara en renodlad grafikarkitektur för spelande. Fördelarna med detta är flera, som att AMD kan få högre energieffektivitet och göra mindre, mer prisvärda, grafikkretsar till slutkund.

Det första grafikkortet som använder den nya arkitekturen släpps i juli och är döpt till Radeon RX 5700, tänkt att konkurrera med Nvidas RTX 2070. I spelet Strange Brigade (ni vet, standardspelet när det gäller benchmarks) presterar det enligt AMD cirka 10 procent bättre. Varken Microsoft eller Sony har bekräftat när nästa generations konsoler, som båda drivs av hårdvara från AMD, ska släppas men vi vet att Playstation 5 kommer först nästa år.