AMD:s nya arkitektur är utvecklad främst för spel.

Vi har fått se hur snabbt Playstation 5 startar Spider-Man (jättesnabbt!) och hårdvaran har diskuterats tidigare men nu har AMD släppt mer information om arkitekturen som ligger bakom deras nästa grafikkretsar.

Utan att gå in på det tekniska mumbojumbot, som våra vänner på Sweclockers är så duktiga på, kan vi konstatera att man kastat ut allt gammalt och skapat denna arkitektur från grunden. Och eftersom alla i teknikbranschen gillar förkortningar har denna fått namnet RDNA, vilket står för Radeon DNA, och alltså skiljer sig från föregående CGN, Graphics Core Next.

Sweclockers skriver:

Medan GCN hitintills varit en arkitektur tänkt att passa allt, från speldatorer till datacenter, ska RDNA vara en renodlad grafikarkitektur för spelande. Fördelarna med detta är flera, som att AMD kan få högre energieffektivitet och göra mindre, mer prisvärda, grafikkretsar till slutkund.

Det första grafikkortet som använder den nya arkitekturen släpps i juli och är döpt till Radeon RX 5700, tänkt att konkurrera med Nvidas RTX 2070. I spelet Strange Brigade (ni vet, standardspelet när det gäller benchmarks) presterar det enligt AMD cirka 10 procent bättre. Varken Microsoft eller Sony har bekräftat när nästa generations konsoler, som båda drivs av hårdvara från AMD, ska släppas men vi vet att Playstation 5 kommer först nästa år.

Skicka en rättelse
Det låter så varje gång en konsol släpps. Ja nuu! konsollerna kommer och är billiga. Alla kommer överge PC plattformen och skaffa konsoler och varje gång är det fel då många gör som oss på FZ dvs köper PC och har konsol/er parallellt. Visst låter det... 30/05 PC kommer nog inte dö ut på ett tag. Hur det ser ut sen när allt blir streamingbaserat och man i stort sett inte behöver nåt annat än en skärm får man ju se. Dock tror det tar ett tag tills vi är där så visst kommer datorer fortsätta säljas. Däremot har... 30/05 Thanks for proving my point. https://www.pcgamer.com/analyst-predicts-20m-people-will-abandon-gaming-pcs-for-checks-notes-tv-gaming-platforms/ Här har du en artikel dragen ur röven 😁 Från dina profeter dessutom. Håll till godo! Min åsikt är att pc gamin... 30/05 Trevligt att vi kan tycka olika utan påhopp, vi har mycket att tacka PC för och det är en skön plattform spela på. Men jag tror inte den plattformen kommer att överleva i sin nuvarande form. Jag tänker att om ca fem år kommer konsoler vara så effektiva... 30/05 Jag har bemött dina argument 2 gånger med "korta och kärnfulla" svar utan att själv få argumentation tillbaka till varför plattformarna inte kan samexistera och vad gör är att PC är döende denna gång mot de andra gånger detta sagts. Förklara gärna vad... 30/05 Vem sa att PC var gammalt om några år? :) Vad är det jag ska söka efter, du bemöter ju ingen kritik jag ger dig alls. Du drar något ur röven och sen jag ska jag random-googla det? :) Börja med att berätta vad det är som har drivit utvecklingen av hårdva... 29/05 Haha, du har rätt! Menade silicon... får skylla på autocorrect. Blir ju otydligt att blanda språk... 29/05 Nej då, jag är seriös. Behöver du tydligare argument eller frågeställningar kan du bara fråga. Vad sägs om att bemöta att PC är en döende plattform som snart försvinner? Gärna kort och kärnfullt :) Du använder dig av halmgubbe-retorik. Försöker förminsk... 29/05 Jepp verkar mer vara trollning än nån typ av svar på de motargument som jag @trickeh2k och @Mikaelh skriver. 29/05 Jag är ju ingen spåtant men kan verkligen inte förstå varför silikon i konsoler skulle vara framtiden? Inom plastikkirurgin och byggbranschen är det vanligt men jag tror att konsolerna klarar sig utan det, även i framtiden. 29/05