Det blir CoD i år igen. Såklart. Släpps 25 oktober till pc, Playstation 4 och Xbox One.

Call of Duty: Modern Warfare är tillbaka och heter, tja, Call of Duty: Modern Warfare.

"Going dark" har varit taglinen för Call of Dutys sociala medier de senaste dagarna, och det tycks vara ett tema som går igen i själva spelet. Men förutom mörka skogar med soldater hukandes i skuggorna får vi se storstäder och ökenlandskap. Det har redan ryktats om att man i årets CoD satsar på att väcka känslor, och av pressutskicket att döma stämmer det.

The stakes have never been higher as players take on the role of lethal Tier One operators in a heart-racing saga that will affect the global balance of power. Call of Duty: Modern Warfare engulfs fans in an incredibly raw, gritty, provocative narrative that brings unrivaled intensity and shines a light on the changing nature of modern war.

Bakom spakarna hittar vi studion som "startade allt", Infinity Ward. Kampanjen gör alltså comeback efter att ha tagit semester i fjol, men i år tas vi på en resa genom "europeiska städer och vidderna i Mellanöstern". Multiplayer får vi också (såklart), och den utlovas bli "klassisk".

In Modern Warfare, players will be thrust into an immersive narrative spanning the entire game. Players can experience the ultimate online playground with classic multiplayer or squad-up and play cooperatively in a collection of elite operations, accessible to all skill levels.

Call of Duty: Modern Warfare släpps 25 oktober till pc, Playstation 4 och Xbox One. Vi skulle inte bli förvånade om vi får se, säg, multiplayer på E3 som drar igång strax. Ytterligare godbitar:

  • Man "planerar" att låta spelare möta varandra över formatgränserna, via crossplay. Om det innebär att PS4- och Xbox One-spelare kan möta varandra? Oklart än så länge.

  • Enligt pressmeddelanden är detta en "reimagining" av hela CoD-konceptet.

  • Kampanjens berättelse inspireras av rubrikerna vi läser idag.

  • Ingen säsongsbiljett. Allting ska tillgängligt för alla spelare, utan extra kostnad.

  • Pc-porten sköts av Beenox och släpps exklusivt på Battle.net.

Skicka en rättelse
Fattar ej, är det en remake eller ej? "Modern Warfare" finns ju redan? (eller är det en sån där störig variant där man har samma namn som originalet fast det är ett helt annat spel, som typ "Doom" "Hitman" etc? Allt han skrev är sant. White Helmets är... 05/08 @Rockefellerz: Ja, jag läste och hörde det också. En avsaknad av Season Pass skulle innebär att alla kan spela alla kartor. 02/06 Blivit mer och mer peppad på detta. Verkar vara mycket mer realistiskt än de senaste årens upplagor. Jag fick lite bf3 känsla över trailern också vilket är mäkta positivt. Att de dessutom använder en ny spelmotor är ju extra krydda på såsen. 01/06 Inte för att jag misstror dig utan bara för att jag är nyfiken, har du en länk till Activisions uttalande? 31/05 @trickeh2k: Pratar om den ursprungliga videon. 31/05 Den ska, enligt Activision själva, vara helt ny från grunden. Det första spelet som ska släppas med den motorn är just det här spelet. Förövrigt är jag pepp på allt som har med 0 season pass och sån skit att göra. Ge oss ett MP gameplay utan black hawks... 31/05 "Just to clear up some confusion, the gameplay in the background of this video is NOT the new Modern Warfare! It's MWR." Från kreatören av videon som länkades :) 31/05 https://www.polygon.com/2019/5/30/18645934/call-of-duty-modern-warfare-2019-season-pass-multiplayer-crossplay-ps4-pc-xbox-one Ryktena säger att det alltså ska bli crossplay, det är ju lite intressant. Personligen tror jag inte det någonsin är bra att... 31/05 Sedan har jag hört att man kommer få spela på motståndarnas sida också, så det blir inte enbart från amerikanarnas synvinkel. Ny grafisk motor? Tycker det ser ut som samma som de använde i WWII-spelet. 31/05 Väntar tills jag ser något gameplay för att jag skulle bli intresserad av detta. Tvivlar på att dom kommer göra något större genombrott i serien och Activision har tryckt in mer MTX i serien år för år. Men visst, man vet aldrig. 31/05