De nya rollspelsmästarna ser ut att följa upp några av tidernas mest älskade rollspel.

En himmelsk förening kan vara i antågande. Larian, gänget bakom Divinity: Original Sin-spelen, ser av allt att döma ut att arbeta på Baldur's Gate III. Kort sagt: studion bakom två moderna rollspelsklassiker följer upp tidernas kanske mest älskade rollspelsserie. Jösses.

Klickar du dig in på larian.com möts du av en romersk trea, "III", och då kanske det logiska är att tänka "Gött, Original Sin 3!" Gräver vi lite djupare upptäcker vi dock något helt annat.

Hökögat kunken på Twitter har grävt runt i bildfilen och bland annat hittat:

<photoshop:TextLayers> <rdf:Bag> <rdf:li photoshop:LayerName="©2019 Wizards of the Coast. All rights reserved. Baldur's Gate," photoshop:LayerText="©2019 Wizards of the Coast. All rights reserved. Baldur's Gate, Dungeons & Dragons, and their respective logos are registered trademarks of Wizards of the Coast LLC. ©2019 Larian Studios. All rights reserved. Larian Studios is a registered trademark of Arrakis nv, affiliate of Larian Studios Games ltd."/> <rdf:li photoshop:LayerName="GATHER YOUR PARTY" photoshop:LayerText="GATHER YOUR PARTY"/> <rdf:li photoshop:LayerName="GATHER YOUR PARTY" photoshop:LayerText="GATHER YOUR PARTY"/> </rdf:Bag> </photoshop:TextLayers>

Även "BaldursGate_logo_III_retouched.png" går att finna om man söker. Hur tydligt kan det bli? "Project Gustav" dyker också upp, vilket är ett kodnamn Larian tidigare har hintat om.

Baldur's Gate 1 och 2 (samt två rejäla expansioner) gjordes av Bioware mellan åren 1998 och 2001. Overhaul Games har på senare år gett oss Enhanced-utgåvor av spelen, och Beamdog har utvecklat Siege of Dragonspear. Men ett Baldur's Gate III från Larian är förstås något helt annat.

I oktober sade Inxile-chefen Brian Fargo att han "vet vilka som gör Baldur's Gate III". Av allt att döma vet vi också det. Då teasern dyker upp nu är mer info på E3 definitivt en möjlighet.

Tack till superlim för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@Saltanötter: different strokes for different folks! stridssystemet i Pillars of Eternity och dylikt är inget jag fastnar för men storyn och dess mörkare ton är nåt jag gillar mer än i det lite mer skämtsamma stilen i DOS 02/06 Har faktiskt aldrig spelat baldurs gate men Divinity: Original Sin 2 är så jävla bra så det kan bli intressant! 01/06 Ja, det har du rätt i, tycker också det förstärks av turordningssystemet, att "det är ett SPEL du spelar nu, inte ett äventyr". Nästan som att träda in i en pusselsekvens. 01/06 Mjo jag håller med. Men i Divinity är liksom allt ihoptryckt på samma karta och det finns stora monster några hundra meter från staden. Det känns inte äkta. Känns väldigt speligt, typ som en DOTA-karta. Hellre då att det är uppdelat och att man reser... 01/06 Jag tyckte BG2:s stora fördel över 1:an var de mindre cellerna. 1:an handlade så mycket om att bara gå över stora tomma ytor. Vilket sedan gjorde sig påmint i 2:ans sämsta kartbilder, de som dyker upp efter att man kommer upp ur Underdark. Hellre då fin... 01/06 Vet inte om det finns några regler angående alltför kortfattade inlägg men: JAAA! JAAAAAAA! JAAAAAAAAA!!!! 01/06 Tvärtom för mig, är det inte de klassiska stridssystemet så är det inte baldurs gate. Då kan dom göra divinity 3 istället. Eller döpa spelet till nått annat. Alternativt att dom låter en välja som i pillars.. det kan jag köpa. Är väl lite som att jag... 01/06 Baldur’s Gate I, II, and Siege of Dragonspear, Icewind Dale, Planetscape Torment, and Neverwinter Nights for consoles launch this fall. https://gematsu.com/2019/05/baldurs-gate-i-ii-and-siege-of-dragonspear-icewind-dale-planetscape-torment-and-neverwint... 01/06 Om stridssystemet är likt DOS1-2 så är jag jättetaggad men är det mer som klassiska Baldurs Gate (har inte spelat det men det är likt Pillars?) så kanske det blir pass på denna 31/05 Hoppas. Det som sänker Divinity för mig är att världen inte är intressant och att den är alldeles för lättsam, inget som händer spelar någon stor roll. Själva spelvärlden känns också trång. Det är totalt oepiskt. Förhoppningsvis blir detta ett stort och... 31/05