Bossa Studios heter utvecklaren bakom indiespelet Worlds Adrift, som utannonserades redan 2014 och som har befunnit sig i Early Access på Steam sedan 2017. Det har rört sig om en väldigt fri upplevelse där man kan leta reda på diverse delar och sedan bygga ett eget flygande skepp. Till hjälp i utforskandet har man haft en klassisk gripkrok att svinga sig med.

Men dessvärre fick inte projektet tillräckligt med luft under vingarna, och nu har Bossa Studios via Steam meddelat att Worlds Adrift kommer läggas ned. Det handlar dock inte om ett tyst insomnande, och vid ett ännu ej fastställt datum kommer man hålla i ett End of the World-event för att fira den resa man genomgått.

Bland problemen med spelet som spelarna själva påpekat finns brist på innehåll, inga åtgärder mot griefing samt krav på konstant uppkoppling. Bossa själva säger att de tekniska problemen med spelet blev så stora att man var tvungna att lägga allt arbete på det, snarare än att implementera nya element i spelet.

I ljus av beslutet att lägga ner har många spelare krävt att man borde kunna fortsätta spela offline eller sätta upp egna servrar, vilket Bossa sagt inte går eftersom spelet drivs av proprietär teknik som inte kan köras utanför sin slutna molnmiljö. Man utesluter dock inte att man kan slänga ihop ett spinoff-spel i mindre skala baserat på tekniken i Worlds Adrift.