Efter ungefär nio månader i early access har Assetto Corsa Competizione släppts i skarp version på Steam. Precis som i hyllade Assetto Corsa rör det sig om seriös racing, denna gång i GT-serien Blancpain och med bilar från exempelvis Ferrari, Porsche, Aston Martin och BMW att välja mellan.

Men mottagandet bland Steam-användarna är långt svalare än väntat. Det samlade användaromdömet är i skrivande stund "Mixed" och bara 48 procent har gett positivt omdöme den senaste månaden. Mycket av kritiken bygger på hur multiplayer fungerar – kritikerna menar att matchmaking-systemet inte levererar eller lever upp till vad som utlovats, däribland schemalagda race. Men utvecklarna förklarar i ett inlägg på Steam att man aldrig lovat det, och ungefär samtidigt började de negativa omdömena komma. Innan dess, och överlag, har spelet ett varmt omdöme: "Mostly positive".

FZ:s recension av Assetto Corsa Competizione krockar dessvärre med vår E3-bevakning, så du får ge dig till tåls ett tag. Men recension kommer!