Man åker inte snålskjuts på metal-legendernas namn.

De gamla heavy metal-giganterna Iron Maiden har surnat till på shootern Ion Maiden. Rockorkestern anser via sitt holdingbolag att spelet försöker åka snålskjuts på bandets välkända namn, och stämmer därför Ion Maidens utgivare 3D Realms på 2 miljoner dollar.

Stämningsansökan lämnades in i Kalifornien (i USA, du vet) förra veckan, skriver Kotaku. Den motiveras med att spelmakarna använder bandets namn och varumärke "...i ett försök att lura kunder att tro att svarandens produkter och tjänster på något sätt hör till eller är godkända av Iron Maiden."

Bandets holdingbolag, Iron Maiden Hodings, hävdar att man åtskilliga gånger blandats ihop med spelet. Man kräver 2 miljoner dollar i ersättning för skadan och även att siten ionmaiden.com tas ner eller lämnas över till bandet.

Ion Maiden ska släppas någon gång i år, är tanken. Om inte Eddie, Steve Harris och de andra får sin vilja igenom.

Kyrkan begär pengar i jesus namn och alla filmer som gjorts i hans namn. Upphovsrätten måste bevaras! HEIL upphovsrätten! Den sanna mänskliga rättigheten, på riktigt! Brought to you by the vatican and......... I_on Maiden 05/06 Plagiera eller inspereras... Apples chefdesignare, Jonathan Ive, köpte för ett antal år sedan en bok fylld med bilder på saker som Dieter Ram hade designat... 04/06 Jag tror det handlar om att det är bra att vara försäkrad om man köper ett AMD-kort eftersom studier visat att ditt hus har 47% högre risk att brinna ner*. Därav att de hör ihop och detta visualieras i respektive företags loggor. *Källa: Högst oklart... 04/06 Bra argument! :) 04/06 Uppenbart att du trollar. 04/06 "I_ON MAIDEN" och ett skelett är ganska tydliga likheter. Om man inte är helt blind. Men men...Som sagt tidigare så ser folk vad de vill se så jag har inte höga förhoppningar att "vissa" sorters människor inte ser sammanhanget. Har inget mer att tillför... 04/06 @SaltyApple: Om du syftar på Eddie som finns det noll likheter på loggorna, om man inte är helt blind. 04/06 Grattis. Sämsta liknelsen idag. Nu är det ju så a ion är ett ord. Så liknelsen hade varit bättre om ett spel hette "over witch" och handlar om nån slags överhäxmästare. Sen så är en döskalle och zombie (eller vad nu Eddie är) inte samma sak heller. Likh... 04/06 Sarkasm hoppas jag? :) Namnet är Exakt likadant minus 1 bokstav. Som att undra varför någon blandar ihop Overwatch och Ovrwatch eller Final Fantasy och Finl Fantasy. Likheten i namn är uppenbar. Förstår inte hur man INTE kan associera namnen. Sen att... 04/06 Vilket jävla larv. De glider runt i privat plan o tjänar multum per år men oj så hemskt att ngn råkar ha ett namn på ett spel som kan hinta om att man fått idén från Iron Maiden. De skulle snarare vara tacksamma att ngn antagligen uppskattat deras musik... 04/06
Skicka en rättelse