Tanka hem megawad:en och inled veckan med demonslakt.

Efter lite stök och bök är nu Sigil, den inofficiella femte episoden till 1993 års Doom släppt. Skapar av John Romero själv och helt gratis att ladda ner, det enda som krävs är att du äger Doom (och det gör du väl!?).

Och håll i hatten, nedladdningen är rejäla 3,1 MB så vill du dra ut på den förväntansfulla känslan föreslår vi att du låser nedladdningen på ditt moderna bredband till 56 kilobyte per sekund. Då borde det ta cirka 10-15 minuter att få hem kartorna.

Förutom att Doom är ett 26 år gammalt spel hålls nedladdningen smärt genom att Romero bara använt de texturer och monster som redan finns i spelet, något som enligt honom var ett medvetet val för att infria känslan av en fortsättning av spelet.

Tack till Volk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Sant, men om man är ute efter fast paced action utan att bry sig om att spara är Hurt me plenty mer lämpat. Medans Ultraviolence är mer åt survival hållet. Båda har sin charm. 05/06 Kör på UV också, det ska vara svårt - Romero har jobbat nära med DOOM-veteraner för att balansen ska bli rätt. Svårhetsgraderna är till för att användas så det finns inget rätt eller fel, beror på vad man känner för. 05/06 Kan nog inte hålla med dig där, började köra igenom det på UV (första genomspelningen). Är ingen toppspelare när det gäller DOOM, även om jag spelar ganska mycket. Men jag välkomnar svårighetsgraden som tillkommer med UV. Hade 8 Health i början av e5m4... 04/06 Hmm. Nä, de ska se väldigt annorlunda ut på de flesta datorer. Typ såhär: https://www.unm.edu/~tbeach/terms/figures/oldports.html 04/06 Justja, men de hade väl samma format, fast den ena var hona och den andra hane? Har för mig att de gick att blanda ihop, men kan ha fel. 04/06 Skrivare körde parallellporten. Gejma gjorde man med serieporten. Null-modem-kabel, aka korsad kabel. 03/06 Tråkigt men förståeligt. Får väl göra som man gjorde förr och helt enkelt spela det själv. Angående kabel kallade vi det nollmodem-kabel. Finns en Wikipedia-artikel på det men som vanligt hänger jag inte med på alla standarder med portar och pinnar och... 03/06 Jag hade också uppskattat det, hade varit skönt att rensa skallen, men just nu ser det mörkt ut =) Visst kallade man det också korsad skrivarkabel? 03/06 Det kostade €6,66 första veckan efter släpp för att dom som köpte boxarna från Limited Run skulle få spela det först (man kunde också maila Romero och få en nedladdning medans man väntade), sen blev det gratis i traditionell DOOM-anda. 03/06 Seriellkabel använda jag själv. 03/06