Tidigare i våras avslöjade Google sin streaming-satsning Stadia, som låta dig "spela AAA-spel på alla sorters skärmar". Förra veckan började Divinity: Original Sin-studion Larian att, av allt att döma, teasa Baldur's Gate III. På torsdag kan spelet avslöjas under ett Stadia-event.

Enligt Spawn Wave (Liam Robertson) kommer ett sådant hållas då, och även om det hela ska ses som ett rykte och inget annat, så är ett faktum att Google Stadia radat upp teasers under den senaste tiden. Bara för några dagar sedan tweetade Stadia det här:

De har också lovat att lanseringsdatum, prislapp och speluppställning ska komma "i sommar". Och jo, nog har sommaren kommit. Robertson säger att eventet kan komma att fokusera på spel och inget annat, och att ett av dessa kan vara Baldur's Gate III. Rafflande! Eventuellt, alltså.

Även om (åtminstone jag) tror att det stämmer att Baldur's Gate III utvecklas av Larian, känns detta betydligt mindre säkert. Å andra sidan: Larian har börjat teasa sin "III:a" nu, och varför skulle de göra det om inte en utannonsering var i antågande? Vi får se vad som sker på torsdag.

Sedan har vi förstås den här heta potatisen: om spelet avslöjas under ett Google Stadia-event, kommer det då finnas någon form av exklusivitet? Nå, på torsdag får vi se (eller ej).