Sant eller ej, vi får se på torsdag.

Tidigare i våras avslöjade Google sin streaming-satsning Stadia, som låta dig "spela AAA-spel på alla sorters skärmar". Förra veckan började Divinity: Original Sin-studion Larian att, av allt att döma, teasa Baldur's Gate III. På torsdag kan spelet avslöjas under ett Stadia-event.

Enligt Spawn Wave (Liam Robertson) kommer ett sådant hållas då, och även om det hela ska ses som ett rykte och inget annat, så är ett faktum att Google Stadia radat upp teasers under den senaste tiden. Bara för några dagar sedan tweetade Stadia det här:

De har också lovat att lanseringsdatum, prislapp och speluppställning ska komma "i sommar". Och jo, nog har sommaren kommit. Robertson säger att eventet kan komma att fokusera på spel och inget annat, och att ett av dessa kan vara Baldur's Gate III. Rafflande! Eventuellt, alltså.

Även om (åtminstone jag) tror att det stämmer att Baldur's Gate III utvecklas av Larian, känns detta betydligt mindre säkert. Å andra sidan: Larian har börjat teasa sin "III:a" nu, och varför skulle de göra det om inte en utannonsering var i antågande? Vi får se vad som sker på torsdag.

Sedan har vi förstås den här heta potatisen: om spelet avslöjas under ett Google Stadia-event, kommer det då finnas någon form av exklusivitet? Nå, på torsdag får vi se (eller ej).

Tack till Fezk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Loggan ovanför får mig direkt att tänka på Diablo 3 fast med halloween tema av någon anledning. Som en halloween expansion. 05/06 Som jag även hade med i min förenklade kedja. Du som användare betalar först när du köper något från de bolag som använder informationen för att nå dig med reklam. Vad du verkligen får betala blir därför jättesvårt att säga. Det är ju så Alphabet Inc.... 04/06 Jajo, nog för att det säkerligen kommer samlas information hit och dit, men jag pratade mer om vad man verkligen kommer få betala i kronor, vilket du nog förstod. =) Så du menar att dom gör Stadia tjänsten enbart för informationsinsamling som dom kommer... 04/06 Beror ju på, det behöver inte utesluta att de har en egen Play-butik med exklusiva titlar. Men som sagt, är ju bara vilda spekulationer än så länge :> 04/06 Du betalar genom att koppla dig till en viss dator eller spårbar information. Sedan samlar de in så mycket information om dig som möjligt. Sedan säljer Google denna information till företag som vill nå dig med personlig marknadsföring. Sedan betalar du... 04/06 Okej men då är det ju iaf inte exklusivt till Stadia. Bara man slipper streama spelet så. :) 04/06 Snarare att Stadia implementerar en funktion för att starta sina lokalt installerade spel via Steam, Origin osv och hålla koll på achievements, speltid, vänlista och dylikt. 04/06 Så du menar om Stadia även fungerar som Steam så att man kan välja att ladda ner spelet till egen maskin? 04/06 Absolut, men det finns ju inget som inte säger att Stadia även kan synca dina lokala tjänster och erbjuda samma funktionalitet som GOG Galaxy 2.0 håller på att genomföra (märkligt att det inte skrivits mer om detta?). Streaming är framtiden, men det lig... 04/06 Att Stadia skulle vara begränsat jämfört med att spela PC-spel lokalt ligger i faktumet att det är en streamingtjänst. Det kommer inte fungera offline, max FPS kommer med stor sannolikhet vara 60 och det kommer finnas en fördröjning i all input. 04/06