Bygg upp dina världar på köksbordet, tillsammans med andra, i augmented reality.

Alla som gillar Minecraft minns säkert Hololens-demonstrationen på E3 2015 där man kunde sina världar växa fram på ett bord, tack vare augmented reality. Sedan dess har AR blivit en grej i våra mobiltelefoner (ett visst Pokemon-spel släpptes sommaren efter) och snart kommer du att kunna realisera dina byggdrömmar utan att betala 30 000 för en utvecklarversion av Hololens (kanske bara tio för en Iphone) i Minecraft Earth.

I en färsk demonstration av AR-spelet, som ska släppas redan i sommar, ser vi hur två personer tillsammans bygger på ett torn. Först i miniatyrformat på ett bord men sedan förflyttar de bygget till scengolvet, som då skalar upp till naturlig storlek.

Vi kommer att tittare närmare på Minecraft Earth under E3 nästa vecka.

@duked: @DrAg00nEn: Jo, Hololens lär aldrig kunna matcha den hårdvara som krävs för spel. Tänker mer på oket med att se spel som Minecraft Earth genom mobilen. Tänk att kunna se samma sak, eller liknande genom ett par vanliga glasögon? Bara nutidsböket... 04/06 Ja, för icke-casual spel, upplevelser, shower och underhållning är VR bäst. Även för utbildning och konstruktion/arkitektur är VR bättre passande än AR (beroende på storleken på det som ska visas/konstrueras). Icke att förglömma att de närmsta 5-10 åren... 04/06 För spel är nog VR det uppenbart bättre alternativet. Inom forskning, skolning/inlärning, casual spel (mobilspel liknande) och dylikt AR. 04/06 Förstår att dem hade laddarna inkopplade i mobilerna för det lär ju dra ström det där :D Tycker nog annars att AR genom hololens har potential att slå all VR på fingrarna 04/06 Hmmm.. finns ju redan en hel uppsjö av "vr-headset" som man lägger sin telefon i. För vr tycker jag att just detta system fungerar väldigt dåligt men verkar vara som klippt och skuret för AR. 04/06 Det kommer vara snopp-torn överallt.. 04/06 Värt att notera att är även om pokemon GO kallas för ett AR spel så var det på all sätt och vis bara ett location-based game, en valfri pokemon-modell på kamera-feeden är inte så jätte mycket AR. Detta verkar dock ta steget in i riktig AR. 04/06 Att spela på detta sätt ser verkligen hemskt ut. 04/06 Att inkludera sig själv i spelet. Kommer det verkligen att fungera särskilt bra när bakgrunden inte är en lämplig helsvart bakgrund? 04/06 Alla ungar kommer bygga murar runt skolorna ;p Ska faktiskt bli intressant att testa. 04/06
Skicka en rättelse