Tunga men svajiga rykten. Vi får sanningen på söndag.

Det ryktas redan att Fable 4 avtäcks på Microsofts E3-presskonferens klockan 21:00 på söndag kväll. Nu kommer flera rykten, och rejält tunga sådana. Så även om vi inte vet om uppgifterna stämmer är spoilervarning härmed utfärdad.

Alla tider för E3-presskonferenserna

Spoilervarning:
Enligt ett nu raderat Reddit-inlägg, av en lika raderad användare, blir Fable 4 helt öppet, med både första- och tredjepersonskamera. Det kommer ha multiplayer, spelaren kan bygga städer som kan vävas in i huvudquesten, och du får utforma din karaktär. Det hela drivs av Unreal-motorn.

Så här sammanfattas det raderade inlägget av en annan användare.

Klicka för mer information

Video is gone, but I snagged a screenshot of the info the leak gave.

  • First/Third Person

  • In Depth character creator

  • Completely Open

  • No guns

  • Can ignore main quest and never become a hero

  • Players can build towns, ties into main quest heavily if you get the bad ending and fail

  • Multiplayer

  • Unreal Engine

Albion and Aurora are gone. "Lands reduced to fables." The Spire was rebuilt and used by a mad king to wish that an asteroid would strike the planet. He also wished it would happen again in the far future. Eons later and everything is new (medieval themed, new continents) and you have to stop the destruction of the planet again. Theresa and a Heroes Guild are preserved on another planet via a demon door. Time Travel heavily involved in play. Jack of Blades returns.

Om uppgifterna stämmer eller ej vet vi sent söndag kväll. Tills dess, ta dem för vad de är – rykten.

Tack till Fezk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Exakt man köpa en licens eller betala royalties. I'm det inte ändrats. Royalties är ju i första hand till för mindre studios som inte kan betala en fet licenskostnad upfront. 10/06 Jag hoppas för spelets skull att Molyneux inte är involverad men för min egen underhållnings skull att han är det. 05/06 Känns som att dom styckade av delar av sin själ när dom satte fötterna i MTX träsket. Får hoppas dom har insett att det inte är rätta vägen. 05/06 @Godofcheese: Xbox går åt helt andra hållet dock. Spelen ska vara tillgängliga för så många som möjligt, var man än vill spela. Valfrihet! 04/06 Jag är osäker på om det nödvändigtvis fungerar så för större företag. Mig veterligen finns möjligheten att reducera eller helt eliminera royaltykostnaderna mot en avgift. (Eller att fippla med licenseringen/betalplanen på andra sätt.) Förmodligen betala... 04/06 Jag älskar smarriga rykten, mums! =) 04/06 Denna tid på året inom gaming känns lite som Silly Season tiden inom europeisk ligafotboll, någon hittar ett rykte på twitter som sen exploderar på några timmar och sen skrivs artiklar en masse som alla avslutar med "vi vet dock inte men vi kommer få... 04/06 Tror inte heller MicroSoft bryr sig om EPiC store i deras spel. Små cash. Sedan uttalade de sig om att deras spel i fortsättningen skulle komma till Steam och även andra digitala butiker då de vill att vi gamers ska få ha ett val av köpet av spelet. 04/06 Ett bra Fable gör mig väldigt... exalterad. Det första Fable spelet var, och är, ett av mina favoritspel varav det andra och tredje Fable är bra spel men få RPG spel fångade mitt intresse så snabbt och väl som först Fable. 04/06 No guns bådar gott och en tillbakagång i Fable universumet tidsmässigt. Tycker Fable 3 utspelade sig i en för modern era. 04/06