Förväntas spara 3 miljoner kronor per månad.

Starbreeze kämpar vidare för att inte bli en slocknad stjärna. I november ansökte man om företagsrekonstruktion för att undvika konkurs, och i samma veva kastade vd:n Bo Andersson in handduken. För en månad sedan rapporterade vi om att Starbreeze fortsatte blöda pengar.

I ett nytt pressmeddelande berättar Starbreeze om ytterligare "organisationsförändringar". Eller på ren svenska: omkring 60 personer sägs upp. Då Starbreeze har 240 anställda är det en betydande del av styrkan, men man tror att detta ska spara 3 miljoner kronor i månaden.

Man gör detta alltså för att "effektivisera organisationen och spara kostnader", och även om vd:n Mikael Nermark inte vill avskeda anställda ser han det som ett måste för företagets framtid.

Nu är det tid att även effektivisera kärnverksamheten. Att dra ner på personal är ett svårt beslut att fatta, men nödvändigt för att Starbreeze ska kunna utvecklas positivt på lång sikt.

I november väntas man ha bantat personalstyrkan till omkring 180 personer. Målet är fortsatt att fokusera på förlagsverksamhet och spelutveckling. Det återstår att se om Starbreeze lyckas.

Skicka en rättelse
240 pers? Med tanke på hur det låg till för Starbreeze är jag sjukt förvånad över att dom fortfarande hade så mycket personal kvar. Som en sidenote kan nämnas att deras aktier har gått upp som fan. Lade 1000 spänn på den som en hail mary för någon månad... 05/06 I slutet av mars hade de 580 anställda, innan de sålde Dhruva Interactive till Rockstar och tappade drygt 300 personer. 05/06 Ser bra ut, lär vara uppskattat på kontoret tänker jag hos medarbetarna! Nu är det ju betalvägg på artikeln så kan inte läsa den, men det enda jag kan tänka mig som någon form av rimlig förklaring är att personerna i styerlsen anses avgörande för framti... 05/06 Det är ju rätt tufft för dem att sparka anställda, klart de måste kompenseras för denna obehagliga känsla! 05/06 I samma veva passade styrelsen på att höja sina arvoden med 30% Skönt att höra att allt är som det ska inom spelindustrin :) https://digital.di.se/artikel/sparkade-en-av-fyra-nu-hojer-starbreeze-styrelsens-arvoden 05/06 Kicka marknadsavdelningen. 05/06 Ahh, ett stycke musikhistoria. Låten som halva världen trodde Dune hade skapat :> 05/06 Jag tänker jämt på den gamla låten med svenska Starchild. Deras singel har en liknande omslag. Kanske finns någon koppling eftersom några medlemmar från demogruppen (tracker) Triton var med och startade Starbreeze runt 1998. Starchild släpptes 1996. htt... 05/06 Tror arbetsgivarskatten ligger på 29-30% så det skulle väl betyda en lön för den anställde på 30-32 000 kr vilket är en normallön inom industrin. Har du dessutom läst vidare inom tex programmering 2-3 år så brukar lönerna efter några års erfarenhet vara... 04/06 Värt att komma ihåg att Besparingen inte bör vara endast lön utan sociala avgifter, tjänstepensioner, lön och andra förmåner. Så 50000 per anställd verkar snarare lågt än högt tycker jag (pekar på att den personalen inte nödvändigtvis bara är utvecklare... 04/06