Starbreeze kämpar vidare för att inte bli en slocknad stjärna. I november ansökte man om företagsrekonstruktion för att undvika konkurs, och i samma veva kastade vd:n Bo Andersson in handduken. För en månad sedan rapporterade vi om att Starbreeze fortsatte blöda pengar.

I ett nytt pressmeddelande berättar Starbreeze om ytterligare "organisationsförändringar". Eller på ren svenska: omkring 60 personer sägs upp. Då Starbreeze har 240 anställda är det en betydande del av styrkan, men man tror att detta ska spara 3 miljoner kronor i månaden.

Man gör detta alltså för att "effektivisera organisationen och spara kostnader", och även om vd:n Mikael Nermark inte vill avskeda anställda ser han det som ett måste för företagets framtid.

Nu är det tid att även effektivisera kärnverksamheten. Att dra ner på personal är ett svårt beslut att fatta, men nödvändigt för att Starbreeze ska kunna utvecklas positivt på lång sikt.

I november väntas man ha bantat personalstyrkan till omkring 180 personer. Målet är fortsatt att fokusera på förlagsverksamhet och spelutveckling. Det återstår att se om Starbreeze lyckas.